woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCFC Emmen van jager naar prooi, promotiespanning en terugkeer Vreman

FC Emmen van jager naar prooi, promotiespanning en terugkeer Vreman

Sinds maandagavond is FC Emmen de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De strijd om het kampioenschap en plek twee is weer helemaal open en het gevecht om nacompetitietickets en de vierde periodetitel zorgen voor een interessant programma. Vanavond negen wedstrijden in Speelronde 31 en zaterdagmiddag met VVV-Venlo-FC Emmen een heerlijk toetje.

FC Volendam leek lang relatief eenvoudig op weg naar het kampioenschap en de felbegeerde promotie naar de Eredivisie. Met de komst van ervaren krachten als Mirani, Mühren en Van Mieghem had het elftal voor eerste divisiebegrippen een ongekende kwaliteitsinjectie gekregen en de voorsprong was geruststellend, ook al werd het voetbal na de winterstop wat minder. Natuurlijk is puntverlies op bezoek bij VVV-Venlo en FC Emmen en thuis tegen Excelsior niet heel gek, maar vooral de vele tegentreffers en forse nederlagen zullen Wim Jonk en zijn staf zorgen baren. Met acht verliespunten in drie wedstrijden is FC Volendam inmiddels van prooi de jager geworden en kan het zich als eerste achtervolger van FC Emmen op bezoek bij ADO Den Haag niet nog meer puntverlies permitteren. Aan de andere kant is het gat met plek drie nog vijf (Excelsior) en zes (FC Eindhoven) punten. Met nog twee inhaalduels op het programma is ADO Den Haag ook nog een mogelijke concurrent voor FC Volendam. Wint ADO Den Haag zowel de inhaalwedstrijden tegen Telstar (maandag) en Jong PSV (gestaakt bij 0-1)als vanavond van FC Volendam is het gat ook nog maar vijf punten met zeven resterende duels.

Wint FC Volendam vrijdagavond in Den Haag kan FC Emmen zaterdag de koppositie heroveren door in Venlo af te rekenen met VVV. De thuisclub is aan een wisselvallig seizoen bezig en moet eigenlijk winnen om nog enigszins perspectief op een klassering bij de beste negen te houden. In drie van de laatste vier wedstrijden kreeg VVV-Venlo geen tegentreffer en FC Emmen heeft duidelijk de minst gepasseerde defensie van de competitie. In de subtop van de Keuken Kampioen Divisie staat vrijdagavond met Jong Ajax tegen FC Eindhoven nog een mooi affiche op het programma. De ploeg van trainer Rob Penders is aan een fantastisch seizoen bezig, al kreeg het maandagavond een tik toen de derde periodetitel aan FC Emmen werd verloren. De laatste vier uitwedstrijden won FC Eindhoven en gezien de stand op de ranglijst lijkt een nacompetitieticket welhaast zeker. Excelsior is met vijf overwinningen op rij ook weer helemaal terug en hoopt vanavond in Oss tegen TOP met de volgende driepunter de jacht op een directe promotieplek te vervolgen.

In de strijd om de vierde periodetitel zijn behalve periodewinnaars Excelsior en FC Emmen ook Almere City, FC Eindhoven, NAC Breda en Roda JC nog zonder puntverlies. Almere City hoopt thuis tegen FC Den Bosch de ambities verder vorm te geven, Roda JC speelt uit tegen Jong PSV en NAC speelt twintig kilometer verderop tegen hekkensluiter Helmond Sport.

Jan Vreman moet vanavond De Vijverberg weer in vuur en vlam zetten en bij zijn terugkeer als interim-trainer in Doetinchem afrekenen met MVV Maastricht. De tegenvallende resultaten kosten deze week trainer Reinier Robbemond zijn baan en in Doetinchem moet de thuisploeg vanavond na vier wedstrijden zonder doelpunten eindelijk weer eens scoren.  MVV Maastricht verloor de laatste vier wedstrijden, maar bewees vorige maand met een 2-3 zege in Den Haag wel degelijk een resultaat in een lastige uitwedstrijd te kunnen halen. De ploeg van trainer Klaas Wels verloor bij tien van de laatste dertien nederlagen slechts met een goal verschil. Telstar-FC Dordrecht en Jong FC Utrecht-Jong AZ maken speelronde 31 compleet.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]