Volg ons

Aan het woord

FC Emmen-spits Zeefuik kreeg negen maanden geen salaris

FC Emmen-spits Zeefuik kreeg negen maanden geen salaris

Vetpot is het niet, maar hij krijgt in ieder geval elke maand netjes zijn salaris. Dat was tot enkele maanden terug wel anders, toen Genero Zeefuik bij het Turkse Balikesirspor speelde.

,,Ik heb negen maanden geen geld gekregen. Tot op de dag van vandaag nog geen cent. Destijds had ik vlak voor Kerst een gesprek met de president van de club daarover en hij zei: ‘Volgende week krijg jij je geld. Beloofd!’ Maar ik keek hem goed in zijn ogen en ik zag duidelijk dat dat niet zou gebeuren”, vertelt hij aan de NOS.

Om de clubleiding te dwingen hem te betalen, nam de spits een opmerkelijke stap: ,,Ik pakte een beker uit de prijzenkast en vertelde hem dat hij die pas terug zou krijgen als hij mijn salaris had betaald. Toen ik thuis kwam, was de politie bij mijn huis met een tolk van de club. De vertaler vroeg wat ik had gedaan. Ik vertelde hem van het gesprek met de president en moest mee naar het bureau om alles uit te leggen. Uiteindelijk begrepen ze mijn situatie en mocht ik gaan.”

De zaakwaarnemer en advocaat van Zeefuik zijn aan het procederen om zijn achterstallige salaris alsnog te krijgen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Aan het woord