dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Emmen sloopt promotiedroom NEC, De Graafschap verslaat Telstar

FC Emmen sloopt promotiedroom NEC, De Graafschap verslaat Telstar

NEC is veroordeeld tot nog een seizoen in de Eerste Divisie. Hoewel de Nijmeegse club dichtbij een Houdini-act waren, gaat FC Emmen door naar de finale. De Graafschap repareerde de schade uit de nederlaag in Velsen-Zuid tegen Telstar.

NEC – FC Emmen
Vijf procent kans gaf Pepijn Lijnders zijn ploeg nog om de finale te bereiken, maar even leek het erop dat het wonder alsnog volbracht zou worden. Twee vroege treffers van Anass Achahbar boden perspectief, maar toen Alexander Bannink de marge verkleinde, werd de opdracht voor NEC plots weer levensgroot. De Nijmegenaren kwamen nog dichtbij doordat vlak voor rust Frank Sturing de 3-1 maakte en Ole ter Haar Romeny voor de pauze de 4-1 scoorde. NEC slaagde er in de tweede helft echter niet meer in om te scoren, ondanks een belegering van het Emmer doel. Achahbar raakte wel de lat. FC Emmen gaat dankzij de eerdere 4-0 thuiszege door naar de finale en neemt het op tegen Sparta.

De Graafschap – Telstar
De Graafschap wist dat het een flinke kluif zou hebben om de 3-2 nederlaag in Velsen goed te maken. Dat bleek. In een zinderend duel op de Vijverberg kwamen de Superboeren al vroeg aan de leiding via Lars Nieuwpoort, die een hoekschop via binnenkant paal tot treffer promoveerde. De rake kopbal van Youssef El Jebli betekende dat De Graafschap virtueel door zou gaan. Telstar richtte zich op en kwam terug via een fraai afstandsschot Mo Hamdaoui. Oud-Telstar-speler Fabian Serrarens maakte na een uur spelen de 3-1, maar een benutte strafschop van Novakovich betekende de 3-2. In de slotfase besliste een treffer van Daryl van Mieghem de tweestrijd in Doetinchems voordeel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD