Volg ons

Eerste Divisie

FC Emmen remiseert in Leeuwarden, MVV wint ruim van Almere City

FC Emmen remiseert in Leeuwarden, MVV wint ruim van Almere City

Cambuur Leeuwarden en FC Emmen kwamen in een gelijk opgaand duel niet verder dan een gelijkspel. FC Emmen wist hierdoor niet te profiteren van puntverlies van de concurrentie. MVV toonde vormbehoud in thuisduels. Na de ruime overwinning tegen NEC moest deze week Almere City eraan geloven in Maastricht.

Cambuur Leeuwarden – FC Emmen 1-1
In een ijskoude noordelijke derby is Emmen er niet in geslaagd om te profiteren van het gelijkspel tussen NEC en Fortuna Sittard. Voor rust zagen ruim 7500 toeschouwers beide ploegen mogelijkheden krijgen en eenmaal het houtwerk raken. Via een strafschop van Alvin Daniels, na hands van Veldmate, nam Cambuur Leeuwarden na een klein half uur de leiding.

In de tweede helft bleef het spel op en neer golven met mogelijkheden voor beide ploegen. Dit keer was het Emmen die als enige wist te scoren. Cas Peters pikte een slim passje in het zestienmetergebied op en joeg de bal achter Erik Cummins. Beide ploegen zochten met een punt op zak de warme kleedkamer op.

MVV – Almere City 3-0
MVV kende een redelijk gemakkelijke avond tegen Almere City. De thuisploeg sloeg aan het slot van een tamme eerste helft, via een afstandsschot van Pieter Nys, toe. Na rust liepen de Limburgers uit naar 3-0, door goals van Jonathan Okita en Atilla Yildirim. Almere City stelde er bar weinig tegenover. Alleen Arsenio Valpoort liet zich zien, maar dat was in een opstootje, die de Almere City-speler uiteindelijk een gele kaart opleverde. Voor MVV is het, na de ruime overwinning op NEC, weer een ruime winst in een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit het linkerrijtje.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie