Volg ons

Eerste Divisie

FC Emmen mag blijven dromen van Eredivisie na grote zege op zwak NEC

FC Emmen mag blijven dromen van Eredivisie na grote zege op zwak NEC

NEC moet zich waarschijnlijk op gaan maken voor weer een seizoen in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer/coach Pepijn Lijnders ging donderdag keihard onderuit in en tegen Emmen (4-0) waardoor het een wonder nodig heeft om alsnog de finale te bereiken van de play offs.

Ruime voorsprong
FC Emmen kwam flitsend uit de startblokken. Na vijf minuten spelen kon het thuispubliek al opstaan van de plaats en juichen. Een hoekschop werd binnen gekopt door Jeroen Veldmate (1-0). Drie minuten later was hget wederom raak en weer werd er binnen gekopt vanuit een corner. Nu was het Nick Bakker die de feestvreugde wist te vergrote in het stadion van FC Emmen (2-0). NEC wankelde en kreeg even later, in de 31ste minuut, wederom een dreun om te verwerken. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd binnen geschoten door Youri Loen (3-0), de doelpuntenmaker werd wel een beetje geholpen omdat de bal van richting werd veranderd door de NEC-muur.

Wissels
Lijnders greep in de rust in en bracht Langil en Braken in het veld voor Kadioglu en Achahbar. Op het speelveld was weinig verschil te merken na de wissels. NEC probeerde het wel, maar maakte een zeer matige indruk in Emmen. In de 89ste minuut werd de eindstand bepaald op 4-0, zwak verdedigen werd afgestraft door Glenn Bijl. Niets is zeker in de play-offs, maar NEC lijkt ook komend seizoen te acteren in de Eerste Divisie.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie