vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Eindhoven verliest bij Twente, RKC verplettert De Treffers

FC Eindhoven verliest bij Twente, RKC verplettert De Treffers

Het bekeravontuur van FC Eindhoven is voorbij. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen kon niet stunten in de Grolsch Veste en verloor met 3-0 van FC Twente.

FC Twente – FC Eindhoven 3-0

Helemaal kansloos was FC Eindhoven niet. In de eerste helft kreeg spits Mart Lieder drie grote kansen op een goal. Maar het was Tom Boere, vorig jaar nog topscorer van de Jupiler League namens FC Oss, die na een halfuur de openingstreffer maakte. Na de pauze liep Twente makkelijk weg bij FC Eindhoven. Boere maakte zijn tweede en Adnane Tighadouini maakte 3-0 uit een penalty.

Tien minuten voor tijd mocht ex-FC Twente-speler Nicky Kuiper nog invallen. Hij speelde jarenlang in de Grolsch Veste, maar mede door enkele zware blessures brak hij nooit door. Toen hij inviel kreeg hij luid applaus van de Enschedese fans.

RKC Waalwijk – De Treffers 7-0

RKC zit wél bij de laatste zestien in de KNVB-beker. De ploeg van trainer Peter van den Berg had waarschijnlijk meer tegenstand verwacht van Tweede Divisionist De Treffers. Bij rust stond het al 3-0 door goals van Saïd Bakari, Roland Bergkamp en Johan Voskamp.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd liep RKC uit naar een monsterscore. Dat was vooral te danken aan de 20-jarige invaller Noël de Graauw. Hij scoorde in zeven minuten drie goals. Het slotakkoord was voor Bakari, die zijn tweede van de avond en dus 7-0 maakte.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD