zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Eindhoven oogst lof: 'Hebben NEC ondersteboven gespeeld'

FC Eindhoven oogst lof: ‘Hebben NEC ondersteboven gespeeld’

FC Eindhoven baalde van de 2-1 nederlaag bij NEC, maar gaf wel nadrukkelijk haar visitekaartje af. De formatie van coach Wilfred van Leeuwen dartelde over het veld en was de bovenliggende partij in de Goffert. ,,We hebben NEC in Nijmegen helemaal ondersteboven gespeeld”, aldus de coach tegenover het Eindhovens Dagblad.

Schijtziek
Dat vond ook aanvoerder Branco van den Boomen: ,,Ik sta hier dan ook met een dubbel gevoel. Ik ben schijtziek van deze nederlaag. Maar trots op wat we als team hebben laten zien. Een aantal jongens heeft nog nooit voor zoveel toeschouwers gespeeld. Als we dan dit kunnen brengen… Ik heb trouwens alleen onze fans horen zingen. En dat waren er maar tachtig. Die negenduizend van NEC heb ik alleen horen fluiten.”

Eindpass
Van Leeuwen ziet een duidelijke stijgende lijn bij zijn ploeg: ,,Vorige week tegen Emmen was er al verbetering, nu voetbalden we zoals we het willen. Heel veel passes kwamen aan, alleen te weinig eindpasses. Altijd zat er net een voetje tussen, of een been. Heel frustrerend.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD