vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Eindhoven laat Bourard toch naar ADO gaan in ruil voor twee...

FC Eindhoven laat Bourard toch naar ADO gaan in ruil voor twee huurspelers

Samy Bourard verkast toch naar ADO Den Haag. De 24-jarige middenvelder van FC Eindhoven leek al eerder op weg naar de Hofstad, maar toen bleek zijn aflopende contract niet op tijd te zijn opgezegd. Dat euvel wordt nu verholpen doordat ADO twee talenten, afgelopen seizoen nog smaakmakers in de Derde Divisie Zondag, naar Eindhoven laat vertrekken op huurbasis.

Zo scoorde Hugo Botermans (foto) liefst elf goals in negentien duels voor Jong ADO. Lorenzo van Kleef mocht reeds zijn debuut maken in het groen-geel van de hoofdmacht. Zodoende krijgt FC Eindhoven twee talenten terug voor een talent dat vertrekt. Bourard leek medio mei al transfervrij op weg naar Den Haag, maar omdat zijn zaakwaarnemer zijn aflopende contract bij FC Eindhoven niet tijdig formeel had opgezegd, werd zijn verbintenis bij FC Eindhoven automatisch met een jaar verlengd. De club wilde zodoende wel gecompenseerd worden. ADO was niet bereid om een transfersom te betalen, maar wilde wel meedenken middels een creatief alternatief. Dat werd de huur van twee talenten, die in Eindhoven kunnen rijpen in de Eerste Divisie.

,,Het is geen makkelijk traject geweest en ik wil ADO Den Haag complimenteren voor het constructief meedenken. In deze bijzondere tijd kunnen we een van onze talentvolle spelers niet zomaar laten gaan. Samen met alle partijen hebben we op deze manier een goede uitweg gevonden”, stelt technisch manager Marc Scheepers op de clubsite.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD