woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Eindhoven huurt buitenkansje Kabangu van AA Gent

FC Eindhoven huurt buitenkansje Kabangu van AA Gent

Met het huren van Elton Kabangu heeft FC Eindhoven niet alleen een goede vriend van de naar Excelsior vertrokken Jinty Caenepeel binnengehaald, maar ook een zelfde soort aanvaller. ,,Als voetballer lijk ik ook wel op hem, vind ik. Veel acties en voorzetten. En ook doelgericht”, stelt de 19-jarige aanvaller in het Eindhovens Dagblad.

Bijzonder positief
Naast FC Eindhoven was ook MVV zeer geïnteresseerd, net als clubs van het tweede niveau uit Portugal en België. Kabangu koos op aanraden van Caenepeel voor de formatie van coach Wilfred van Leeuwen: ,,Ik heb met Jinty Caenepeel samengespeeld bij de beloften van AA Gent en hem meteen gebeld. Hij was bijzonder positief, vertelde dat er aanvallend en verzorgd voetbal wordt gespeeld nu. Dat past bij mij.”

Ervaring opdoen
AA Gent ziet in hem nog altijd een groot talent en verlengde onlangs zijn contract tot medio 2020. Vorig seizoen scoorde de aanvaller in het beloftenteam van de Belgische club 15 goals in 25 duels. Omdat Gent echter twee nieuwe linksbuitens aantrok deze zomer, leek het de club beter dat Kabangu komend seizoen op huurbasis ervaring in een eerste elftal zou opdoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD