zondag, 3 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Eindhoven, FC Volendam en FC Emmen strijden om de derde periodetitel

FC Eindhoven, FC Volendam en FC Emmen strijden om de derde periodetitel

Door de verrassende nederlaag van ADO Den Haag tegen MVV, de remise van Roda JC en de puntendeling bij De Graafschap- FC Dordrecht strijden nog drie teams om de derde periodetitel: FC Eindhoven, FC Volendam en FC Emmen. Jong PSV speelt vanavond tegen Jong FC Utrecht en kan de periodetitel ook nog winnen, maar zal sowieso niet als periodekampioen deelnemen aan de nacompetitie.

FC Emmen leek op koers naar de periodetitel, maar verloor vrijdagavond in Flevoland twee kostbare punten tegen hekkensluiter Almere City. In het Yanmar Stadion bleef het 0-0. Hierdoor wordt de op 14 januari geschrapte wedstrijd FC Emmen-Helmond Sport extra belangrijk. Destijds kon Helmond Sport vanwege enorme personele problemen geen team op de been te brengen.  FC Emmen heeft nu twee verliespunten in de periodestand en speelt nog drie wedstrijden: thuis tegen Helmond Sport, FC Volendam en Jong Ajax. Het doelsaldo van FC Emmen in deze periode is plus 8.

Dankzij een 1-2 overwinning op TOP Oss is FC Eindhoven de verrassende koploper in de derde periodestand. Zelfs zonder Sleegers en Van der Sande werd vrijdagavond de vijfde achtereenvolgende driepunter behaald. Uitblinker Amevor en Dahlhaus waren trefzeker voor de ploeg van trainer Rob Penders. FC Eindhoven speelt in deze periode nog thuis tegen ADO Den Haag en uit tegen Jong AZ. Met een positief saldo van plus 11 heeft FC Eindhoven bovendien het beste doelsaldo.

Hoewel FC Volendam als koploper vooral voor het kampioenschap voetbalt, kan het vrijdagavond een dubbelslag slaan door directe concurrent FC Emmen te verslaan. De ploeg van trainer Wim Jonk heeft inmiddels een promotiebuffer van elf punten opgebouwd en staat vier verliespunten voor op eerste concurrent FC Emmen. Hoewel de verrichtingen van de titelfavoriet in 2022 wat minder glansrijk zijn, heeft FC Volendam met 17 punten uit zeven duels ook een mooie uitgangspositie in de periode. Na de uitwedstrijd van vrijdag in Drenthe speelt FC Volendam op 25 februari thuis tegen Helmond Sport. Het doelsaldo van de oranjehemden is plus zes.

Top derde periode:
1. FC Eindhoven 7.17 (14-3)
2. FC Volendam 7.17 (11-5)
3. FC Emmen 6.16 (9-1)

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]