vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Eindhoven blijft verrassen en verslaat ook Excelsior

FC Eindhoven blijft verrassen en verslaat ook Excelsior

FC Eindhoven was de laatste vijf jaar een zekerheidje in het rechterrijtje van de Eerste Divisie. Na een elfde, twaalfde, veertiende, dertiende en vijftiende positie verrast de ploeg van trainer Rob Penders dit seizoen met fris voetbal en uitstekende resultaten. FC Eindhoven is in 2022 nog ongeslagen, haalde in het Jan Louwers Stadion dertig punten in dertien duels en staat op een knappe vijfde positie.

Maandagavond werd voor de tweede keer dit seizoen Excelsior verslagen. In Rotterdam werd het in oktober 3-4, nu werd het liefst 4-1. FC Eindhoven kende een fantastische start en stond na een kwartier al op een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Sleegers, Brym en Vermeulen. Nadat Azarkan al snel wat terug deed, bepaalde Sleegers met zijn twaalfde seizoenstreffer vlak voor tijd de eindstand op 4-1. Door de zege staat FC Eindhoven weer boven De Graafschap, Excelsior en Roda JC op plek vijf en heeft de ploeg uit de Lichtstad zowel via de competitie als de derde periodetitel kans op een plek in de nacompetitie.

De belangrijkste verbetering bij de landskampioen van 1954 lijkt de komst van trainer Rob Penders. Zijn ploeg beheerst meerdere systemen en is een fraaie mix van routiniers en talenten zoals Valentino Vermeulen en Jasper Dahlhaus. De duelkracht van Mawouna Amevor en Maarten Peijnenburg in combinatie met de betrouwbare doelman Nigel Bertrams zorgt voor defensieve stabiliteit. Uit de Belgische competitie werden met Charles Brym en Matthias Verreth sterke spelers gehaald en mede dankzij de hardwerkende spits Jort van der Sande kan Joey Sleegers bijna wekelijks excelleren. Met uitwedstrijden tegen TOP Oss en Jong AZ en de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag nog op het programma kan FC Eindhoven het sterke seizoen zelfs bekronen met een derde periodetitel.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]