woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Dordrecht vergroot misère Helmond Sport, FC Den Bosch verslaat FC Eindhoven

FC Dordrecht vergroot misère Helmond Sport, FC Den Bosch verslaat FC Eindhoven

RKC Waalwijk leek op weg naar de tweede zege in vier dagen, maar verspeelde die tegen Jong FC Utrecht. Helmond Sport zit nog dieper in problemen na de thuisnederlaag tegen FC Dordrecht. FC Den Bosch won met minimaal verschil op bezoek bij FC Eindhoven.

Helmond Sport – FC Dordrecht 1-2
Een gemakkelijk gegeven strafschop leek Helmond Sport als een geschenk uit de hemel te komen. Zeldenrust profiteerde dankbaar: 1-0. FC Dordrecht knokte zich echter knap terug en kwam vlak na rust op sublieme wijze gelijk: Jafar Arias scoorde met een hakbal. Misidjan schonk uit een hoekschop Dordt de volle winst: 1-2. Daarmee neemt de druk op Helmond-coach Roy Hendriksen verder toe, terwijl Gerard de Nooijer weer wat extra lucht heeft.


FC Eindhoven – FC Den Bosch 0-1

Na een matige beginfase waarin veel fout ging, kreeg FC Eindhoven via Tibeau Swinnen en Mart Lieder aardige kansen. Het was echter Den Bosch dat onverwacht op voorsprong kwam door een droge knal van Sven Blummel. FC Eindhoven voert de druk op, krijgt ook wat kansjes, maar evengoed blijft ook Den Bosch dreigend. Jens van Son had de gelegenheid om het duel te beslissen, zoals ook Blummel zijn tweede had kunnen maken. Evengoed pakten de mannen van Boessen de volle winst.

RKC Waalwijk – Jong FC Utrecht 2-2
RKC hoopte de sterke lijn na de uitschakeling van Sparta door te trekken en deed dat aanvankelijk ook door via Rienstra op voorsprong te komen. Na een half uur bracht Sow de Utrechtse beloften op 1-1. Vlak voor rust kwam RKC opnieuw aan de leiding. Een aanval uit het boekje met een voorzet vanaf links van Quasten stelde Bergkamp in staat de 2-1 te maken. RKC had de nodige kansen om het duel te beslissen, maar verzuimde dat. En daardoor kon Loukili uit een vrije trap in de slotfase alsnog de 2-2 maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD