maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Dordrecht stuurt te dik duo per direct weg, ook De Nooijer...

FC Dordrecht stuurt te dik duo per direct weg, ook De Nooijer bestraft

Om te voorkomen dat FC Dordrecht moet vrezen voor degradatie uit de Jupiler League, begint de club met een harde hand en verder geprofessionaliseerd aan het nieuwe seizoen. Het eerste bewijs daarvan is het per direct wegsturen van Cerezo Hilgen en Anthony Berenstein. Beide spelers kwamen met een dusdanig hoog vetpercentage terug van vakantie dat de clubleiding besloot onmiddelijk afscheid van hen te nemen.

Spelersbudget omhoog
Ook Bradley de Nooijer had een te hoog vetpercentage en mag daardoor pas volgende week maandag aansluiten, meldt RTV Rijnmond. Dordt wil komend seizoen een stap vooruit zetten. Om dat te bereiken krijgt de selectie de beschikking over een eigen krachthonk, een diëtist en er wordt harder en langer getraind. Het spelersbudget wordt bovendien verhoogd van 410.000 euro naar vijf ton.

16 spelers weg
Technisch manager Marco Boogers (foto) heeft deze zomer afscheid genomen van liefst zestien spelers en haalde er tot dusverre tien nieuwelingen voor terug. Onder hen de twee Brazilianen Matheus en Cicero. ,,Het zijn goede voetballers, die elk al behoorlijk wat meegemaakt hebben. Matheus speelde bij de Braziliaanse topclub Botafogo en Cicero was het afgelopen seizoen actief in de Cypriotische competitie”, stelt Boogers tegen de omroep. De club zoekt nog vier nieuwe spelers, vooral op het middenveld is de spoeling nog dun.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD