vrijdag, maart 5, 2021
Home Clubs Cambuur Leeuwarden FC Dordrecht mag blijven dromen van Eredivisie na fantastische comeback tegen SC...

FC Dordrecht mag blijven dromen van Eredivisie na fantastische comeback tegen SC Cambuur

FC Dordrecht zal de datum 5 mei 2018 met gouden letters in het geschiedenisboek van de club bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Gerard de Nooijer wist zaterdagavond in Leeuwarden het ‘onmogelijke’ te presteren, de in de thuiswedstrijd opgelopen achterstand van 1-4 werd goedgemaakt. FC Dordrecht won met 1-4 en wist na 120 minuten voetbal de strafschoppen beter te nemen dan de tegenstander. 

Eenvoudige avond
SC Cambuur kwam na iets meer dan dertig minuten spelen op voorsprong, op aangeven van Crowley wist Kallon de doelman van FC Dordrecht te passeren (1-0). Met deze voorsprong bereikte de thuisploeg de rust en leek het dus af te stevenen op een eenvoudige avond, maar niets bleek minder waar te zijn.

- Advertentie -

Aansluitingstreffer
De tweede helft was slechts drie minuten oud toen Jeremy Cijntje de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Tien minuten later was FC Dordrecht wederom trefzeker. Nu was het Jafar Arias die zijn naam op het wedstrijdformulier liet zetten als doelpuntenmaker (1-2).  SC Cambuur kreeg mogelijkheden om gelijk te maken, maar de pas achttienjarige doelman Bergsen wist zich telkens te onderscheiden.

Strafschop
In de 71ste minuut ging de bal op de stip, dit nadat scheidsrechter Blom constateerde dat er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt werd op Stankov. Bij het zien van televisiebeelden bleek de overtreding echter buiten de beruchte lijnen gemaakt te zijn. Het buitenkansje werd benut door Denis Mahmudov (1-3). Het publiek in Leeuwarden werd steeds stiller en het was gezien het spelbeeld wachten op de vierde treffer van FC Dordrecht. Deze viel dan ook in de 73ste minuut en weer was Mahmudov de doelpuntenmaker (1-4). Het gefluit van de Cambuur-fans werd steeds heftiger, maar FC Dordrecht mocht zijn doelman bedanken dat de verlenging bereikt werd.

Crowley
In de verlenging wist geen van beiden ploegen nog het net van de tegenstander te vinden waardoor strafschoppen noodzakelijk waren. De eerste penalty werd gemist door Crowley en dat bleek achteraf de fatale misser te zijn. Arias was verantwoordelijk voor de beslissende strafschop waardoor FC Dordrecht alsnog een ticket wist te bemachtigen voor de volgende ronde.

 

 

 

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES