Volg ons

Tweede Divisie

FC Dordrecht en Telstar vermaken de Krommedijk, Volendam en Eindhoven doen hetzelfde aan de Dijk

FC Dordrecht en Telstar vermaken de Krommedijk, Volendam en Eindhoven doen hetzelfde aan de Dijk

De belangen waren groot voor FC Dordrecht en Telstar. De thuisploeg had nog zicht op de Tweede Periode, Telstar draait mee in de subtop van de ranglijst. Het publiek kreeg echter geen standaard wedstrijd met grote belangen voorgeschoteld. Beide ploegen speelden om te winnen en uiteindelijk slaagde Telstar daar in: 3-2. Hoewel Volendam nog wel een mogelijkheid heeft om serieus mee te gaan doen in de periode, kon het duel met Eindhoven voorzichtig al om des keizers baard genoemd worden. Hier hielden beide ploegen zich wel aan het cliché: het publiek werd vermaakt met een leuke pot voetbal. In Volendam was de thuisploeg de sterkste: 3-2

FC Dordrecht – Telstar 2-3
FC Dordrecht startte voortvarend aan de Krommedijk. Al na drie minuten was het raak voor de thuisploeg. Daniel Breedijk kopte de bal uit een hoekschop tegen het lichaam van Rodney Cabral aan, waarna Rody de Boer de bal alleen nog maar kon nakijken: 1-0. In de minuten erna bleef de thuisploeg het gas diep indrukken. Het duurde tot de 20e minuut voordat Telstar iets vermeldenswaardigs in aanvallende zin kon laten zien. Kort nadat de Velsenaren de weg naar voren gevonden hadden, wisten ze de gelijkmaker te produceren. Andrija Novakovic kopte, ook uit een hoekschop, de gelijkmaker op het bord. In het vervolg van de eerste helft zochten beide ploegen naar de voorsprong, waarbij de grootste kansen voor Melvin Platje aan de ene kant en Robert Mutzers aan de andere kant waren.

Kort na rust zette Novakovic zijn ploeg op 1-2. Dordrecht ging onverdroten op jacht naar de gelijkmaker, maar zag halverwege de tweede helft Mohamed Hamdaoui naar de 1-3 soleren. Telstar zakte na de goal wat in, deels daartoe gedwongen door de nimmer aflatende jacht naar een goal door de Schapenkoppen. Vlak voor tijd werd die goal gevonden door Robert Mutzers. Enkele minuten later dacht Julius Bliek de thuisploeg zelfs aan een punt te helpen, maar een handsbal in de actie voor het doelpunt, zette een streep door de gelijkmaker. Dordrecht maakte het heel prijzig, maar uiteindelijk moest de thuisploeg de huid toch verkopen. Telstar won met 2-3.

FC Volendam – FC Eindhoven 3-2
Volendam en Eindhoven bezorgden het publiek aan de Dijk een leuke avond en dat had slechts gedeeltelijk te maken met de einduitslag. De weg ernaartoe was, mede door het scorerloop, spectaculair te noemen.

Het publiek moest een goed half uur wachten op de eerste goal. Rodney Antwi kwam een aantal keren goed door, maar hij kon geen enkele keer een eindstation voor het doel vinden. Na een goed half uur kreeg Nick Doodeman, daarbij geholpen door doelman Thomas Hooyberghs, de bal wel voor de voeten van een medespeler. Die medespeler, Enzo Stroo, schoot de thuisploeg op voorsprong. Lang kon Volendam niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later reageerde Joel Thomas het snelst op een voorzet van rechts en schoof hij de 1-1 binnen. Nog voor rust zette Thomas, vanuit een penalty, de Eindhovenaren zelfs op voorsprong.

In de tweede helft repareerde Volendam de opgelopen schade. Halverwege de tweede helft liet Chef Schaduwschutters Doodeman zien dat hij ook zelf kan scoren. Voor Volendam was het daarmee nog niet klaar. Stroo mikte kort voor tijd nog nipt naast, drie minuten later knalde Joey Veerman alsnog de winnende achter Hooyberghs. Dankzij de 3-2 houdt Volendam nog zicht op de periodetitel, maar daarbij is het Andere Oranje wel afhankelijk van meerdere concurrenten.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie