Volg ons

Eerste Divisie

FC Dordrecht bewijst ‘vrijdagavond-theorie’ tegen Jong AZ

FC Dordrecht bewijst ‘vrijdagavond-theorie’ tegen Jong AZ

Na de onverwachte ruime overwinning vorige week op Go Ahead Eagles leek FC Dordrecht weer een beetje uit het dal gekropen. De ploeg van Gerard den Nooijer trof vrijdagavond in het eigen Riwal Hoogwerkers stadion promovendus Jong AZ. Een wedstrijd op vrijdagavond zou volgens het deze week gepubliceerde onderzoek van Opta Sports, een grotere kans moeten zijn om van een ‘jong-team’ te winnen.

Openingsfase
In een saaie openingsfase zonder al te veel mogelijkheden leken de ‘’Schapenkoppen” nog niet bewust te zijn van deze statistische ontdekking, want de kansen waren schaars bij de thuisploeg. Jong AZ kon vrijdagavond niet profiteren van de eerste elftalspelers, want het eerste elftal van de Alkmaarders nam het op tegen FC Twente in de Eredivisie. Bij Jong AZ was er wel een bekend gezicht voor de Dordtenaren; Linksback Joris Kramer speelde vorig seizoen 36 wedstrijden in het groen-wit.

Voorsprong FC Dordrecht
Ook zonder de eerste elftalspelers waren de Jonge Alkmaarders iets gevaarlijker dan hun collega’s uit Dordrecht. Van echte uitgespeelde kansen was er echter geen sprake. Het meeste gevaar kwam vooral vanaf afstand, met het schot van Adel Malek
 El Hasnaoui als hoogtepunt. De 23-jarige rechtsbuiten was helaas ongelukkig en zag zijn poging boven keeper Renze Fij op de lat belanden. Aan de andere kant had Mailson Lima Duarte Lopes FC Dordrecht op voorsprong móeten schieten. Na geklungel in de AZ-defensie kwam hij oog-in-oog met keeper Nick Olij, maar laatstgenoemde kwam uit winnaar uit de strijd. Een paar minuten later was Olij compleet kansloos toen Andreias Calcan achter een vrije trap op randje zestien ging staan. De Roemeen schoot de vrije trap prachtig in de bovenhoek.

Tweede helft
In de tweede helft kwam de ploeg van coach Martin Haar al snel op gelijke hoogte. De van PEC Zwolle overgekomen Tijani Reijnders was het meest alert na een rommelige situatie in de zestien en tikte van dichtbij de bal langs Fij. Tien minuten daarna kreeg Mees Hoedemaker de bal op de helft van Dordrecht en mocht ongehinderd vrij de bal controleren en doorstomen. De middenvelder haalde vervolgens genadeloos uit en poeierde de bal van ruim 25 in de linkerbovenhoek.

Langste adem
Dordrecht moest aanzetten en deed dit dan ook. Waar hij in de eerste helft het nog naliet om te scoren, was het in de tweede helft wél raak voor Mailson Lima. Na een prachtige teamcombinatie belandde de bal voor de voeten van Lima de 2-2 was een feit. Dordrecht leek de langste adem te hebben en kon nog net wat extra’s brengen, ook al was er een kleine bijdrage van AZ voor nodig. In de 88e minuut was het de sterk ingevallen Denis Mahmudov die de wedstrijd besliste. Een geblokt schot van Calcan kon niet lekker worden verwerkt door Olij en het was de Macedoniër die het meest alert reageerde. Door deze overwinning boekt Dordrecht zijn tweede overwinning op rij en het bezet nu de veertiende plaats. Beide ploegen hebben nu een gelijk aantal punten (16), maar Jong AZ staat een plaatsje hoger door het betere doelsaldo.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie