dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Den Bosch wint Brabantse derby en blijft koploper, FC Twente boekt...

FC Den Bosch wint Brabantse derby en blijft koploper, FC Twente boekt kleine zege op Jong FC Utrecht

FC Den Bosch blijft na vrijdagavond de trotse lijstaanvoerder van de Eerste Divisie. In eigen huis wist de ploeg af te rekenen met 3-0. De debuterende Vincent Vermeij was als invaller goed voor twee assists, dit bij de treffers van Stefano Beltrame. FC Twente had niet veel moeite met Jong FC Utrecht al was dat niet af te lezen aan de eindstand (1-0). SC Cambuur won de uitwedstrijd van Helmond Sport (0-1) en FC Dordrecht pakte drie punten in Alkmaar tegen Jong AZ (0-1).

FC Den Bosch – TOP Oss
Met een klein uur op de klok viel de eerste treffer in de Brabantse derby. Invaller en aanwinst Vermeij legde de bal klaar vor Beltrame die de bal binnen schoot (1-0). Vijf minuten later was het weer raak. Vermeij was ook nu verantwoordelijk voor de assist en Beltrame wederom voor de treffer (2-0).  Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel beslist door Blummel (3-0).

FC Twente – Jong FC Utrecht
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd tegen het zeer jeugdige Jong FC Utrecht. Het was dan ook zeer terecht dat FC Twente na tien minuten spelen aan de leiding kwam. Wout Brama wist goed door te zetten aan de rechterzijde van het veld en gaf de bal aan Smith die vervolgens binnen schoot (1-0).

Helmond Sport – SC Cambuur
In de 56ste minuut werd de score geopend en dat dan in het voordeel van SC Cambuur. Tyrone Conraad was de maker van de eerste en naar later bleek ook laatste treffer van de avond (0-1).

Jong AZ – FC Dordrecht
Remy Smith zorgde ervoor dat FC Dordrecht verrassend met drie punten het veld in Alkmaar kon verlaten. Hij kopte de bal in de 79ste minuut achter de doelman van Jong AZ (0-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD