vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCFC Den Bosch scoort als enige een onvoldoende

FC Den Bosch scoort als enige een onvoldoende

FC Den Bosch is door de KNVB als enige club ingedeeld in categorie 1. De voetbalbond maakte vandaag de indeling, die meet hoe een club er financieel gezien voorstaat, bekend. De Bossche eerstedivisionist maakte eerder zelf al bekend dat de voetbalvereniging in categorie 1 zou worden ingedeeld. Nu blijkt de club als enige van alle betaalde voetbalorganisaties een onvoldoende te scoren.   

Voldoende

De meeste clubs uit Jupiler League scoren voldoende. Almere City, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Fortuna Sittard, De Graafschap, Helmond Sport, MVV Maastricht, NEC Nijmegen, FC Oss, RKC Waalwijk, Telstar en FC Volendam werden allemaal in categorie 2 ingedeeld. Er zijn weinig stijgers en zakkers ten opzichte van het vorige meetmoment. Alleen Almere City is van 3 naar 2 gezakt.

Goed

De clubs in categorie 3 staan er het beste voor qua financiële middelen. Uit de eerste divisie scoren SC Cambuur en  Go Ahead Eagles een goed volgens de voetbalbond. De licentiecommissie van de bond stelt de lijst samen. Dat doet het orgaan op basis van de jaarcijfers over het jaar 2016-2017 en de prognosecijfers over het seizoen 2017-2018.

Anders 

Het is het een na laatste meetmoment via het huidige systeem. Na het laatste meetmoment in mei stapt de KNVB over op een nieuw puntensysteem. Het meetmoment wordt dan nog maar één keer in het jaar gedaan. Clubs krijgen op een schaal van 40 punten een beoordeling. Als een club onder de 15 punten zit, ondergaat die vereniging een clubontwikkelscan.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD