Volg ons

Eerste Divisie

FC Den Bosch neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Boessen: ‘Onbevangen richting ontknoping van de competitie’

FC Den Bosch neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Boessen: ‘Onbevangen richting ontknoping van de competitie’

Wil Boessen is niet meer verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste elftal van FC Den Bosch. De Brabantse club besloot per direct afscheid te nemen van de oefenmeester vanwege de recente teleurstellende resultaten, meldt de vereniging op de officiële website.

Ontknoping
Op de voornoemde website gaf Jan-Hein Schouten, voorzitter van  de Raad van Commissarissen tekst en uitleg over de beslissing van de club op Boessen te laten gaan.  ,,De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en in de statistieken. Dit heeft tot ons besluit geleid. We hadden in juli niet kunnen denken dat het overnametraject zo lang zou duren en ook nog eens een negatieve uitkomst zou hebben. Waar we met de ene voet gas hebben gegeven, stonden we met de andere op de rem. Dat is niet bevorderlijk voor de prestaties, sfeer en saamhorigheid op het veld en daarbuiten. Eerst moet daarom de last van dit vacuüm worden gesaneerd, zodat we onbevangen richting de ontknoping van de competitie en Play-Offs kunnen.”

Winterkampioen
FC Den Bosch begon onder Boessen uitstekend aan het seizoen 2018/2019. Het laatstgenoemde jaar ging men namelijk in als winterkampioen en de ploeg leek een rol te gaan spelen in de strijd om promotie na de Eredivisie. Nadat de ploeg de tweede periodetitel wist te veroveren werden de resultaten echter minder. Momenteel bezet de ploeg de zesde plaats in de Eerste Divisie.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie