Volg ons

Eerste Divisie

FC Den Bosch neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Boessen: ‘Onbevangen richting ontknoping van de competitie’

FC Den Bosch neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Boessen: ‘Onbevangen richting ontknoping van de competitie’

Wil Boessen is niet meer verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste elftal van FC Den Bosch. De Brabantse club besloot per direct afscheid te nemen van de oefenmeester vanwege de recente teleurstellende resultaten, meldt de vereniging op de officiële website.

Ontknoping
Op de voornoemde website gaf Jan-Hein Schouten, voorzitter van  de Raad van Commissarissen tekst en uitleg over de beslissing van de club op Boessen te laten gaan.  ,,De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en in de statistieken. Dit heeft tot ons besluit geleid. We hadden in juli niet kunnen denken dat het overnametraject zo lang zou duren en ook nog eens een negatieve uitkomst zou hebben. Waar we met de ene voet gas hebben gegeven, stonden we met de andere op de rem. Dat is niet bevorderlijk voor de prestaties, sfeer en saamhorigheid op het veld en daarbuiten. Eerst moet daarom de last van dit vacuüm worden gesaneerd, zodat we onbevangen richting de ontknoping van de competitie en Play-Offs kunnen.”

Winterkampioen
FC Den Bosch begon onder Boessen uitstekend aan het seizoen 2018/2019. Het laatstgenoemde jaar ging men namelijk in als winterkampioen en de ploeg leek een rol te gaan spelen in de strijd om promotie na de Eredivisie. Nadat de ploeg de tweede periodetitel wist te veroveren werden de resultaten echter minder. Momenteel bezet de ploeg de zesde plaats in de Eerste Divisie.

 

Meer over Eerste Divisie