dinsdag, 5 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Den Bosch mag onveilige tribune komend seizoen niet gebruiken

FC Den Bosch mag onveilige tribune komend seizoen niet gebruiken

FC Den Bosch mag komend seizoen de Oosttribune van stadion de Vliert niet gebruiken. Gemeente, politie en de clubbestuur hebben bepaald dat de tribune niet meer veilig is.

Diverse incidenten
Op de Oosttribune zitten normaal gesproken de fanatieke supporters van de M-side van de Brabantse club. Afgelopen seizoen hebben er zich echter diverse incidenten voorgedaan. Zo werd de laatste competitiewedstrijd van FC Den Bosch ontsierd door ernstige ongeregeldheden op de tribune. Het duel tegen FC Dordrecht werd twee keer stilgelegd, onder meer wegens vuurwerk op het veld. Een vuurwerkbom ontplofte vlak bij een ballenjongen.

Tribune is onveilig
„De sfeer, veiligheid en toezicht kunnen onvoldoende worden gegarandeerd”, stelt de gemeente. Ook is de constructie van de tribune niet veilig. Wedstrijden van FC Den Bosch kunnen wel doorgaan. De clubleiding heeft de betrokken seizoenkaarthouders vandaag geïnformeerd. Volgende week volgt er nader overleg met de supportersgroepen. FC Den Bosch zal hen voorstellen om een plek te krijgen op één van de andere tribunes. Bovendien wil de club graag in de toekomst een nieuwe tribune bouwen die wel voldoet aan de huidige veiligheidseisen.

Supportershome dicht
Vorige week maakte Den Bosch al bekend dat het supportershome van de harde kern gesloten wordt. De gemeente besloot dat omdat in het honk achter de M-side drugsgebruik en criminaliteit wierig zou telen. De beslissing van de burgemeester leidde tot grote woede onder de fans. FC Den Bosch was juist deze zomer gestart met een ludieke actie, waarbij nieuwe supporters werden gelokt die niets voor hun kaartje hoefden te betalen wanneer de Bossche club verloor.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD