dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenFC Den Bosch krijgt te weinig tegen De Graafschap, Eindhoven in slotfase...

FC Den Bosch krijgt te weinig tegen De Graafschap, Eindhoven in slotfase langs SC Cambuur

FC Den Bosch en De Graafschap sloten maandagavond af met een puntendeling (1-1), met deze uitslag was de uitspelende formatie waarschijnlijk het meest tevreden omdat de Brabantse formatie de bovenliggende partij was. FC Eindhoven wist dankzij een benutte strafschop van Lieder drie punten te pakken tegen SC Cambuur (2-1).

FC Den Bosch – De Graafschap
De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde na vijf minuten spelen tot een schot van Kaars. doelman Filip Bednarek wist de inzet met enige moeite te pareren. Vier minuten later moest De Graafschap noodgedwongen voor de eerste keer wisselen, Youssef El Jebli kon niet verder spelen en werd vervangen door Tim Receveur. De Graafschap maakte in de eerste helft verder een matige indruk, FC Den Bosch daarentegen wist wel veelvuldig gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Dit leverde echter geen treffer op waardoor de ploegen gingen rusten met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft kreeg de thuisploeg eindelijk loon naar werken. Na slecht ingrijpen van doelman Bednarek was het Blummel die de 1-0 kon maken voor FC Den Bosch. Tegen de verhouding in kwam De Graafschap toch naast de tegenstrever, Heemskerk wist knap te redden op een inzet van Serrarens, maar Ars was er als de kippen bij (1-1). Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest de doelpuntenmaker van De Graafschap zich laten vervangen vanwege een bloedneus, aan de stand veranderde echter niets meer.

FC Eindhoven – SC Cambuur
Na elf minuten spelen konden de supporters in Eindhoven juichen voor een treffer van de thuisploeg. Tibo van de Velde sneed vanuit rechts naar binnen, hield vervolgens goed in en schoot in de verre hoek binnen (1-0). Na de rust kon Sc Cambuur de tegenstander pijn doen. Martijn Barto tikte de bal achter de doelman van de tegenstander nadat Kortstam een voorzet verkeerd op het hoofd kreeg en deze daardoor perfect klaar legde voor de spits (1-1). Waar iedereen dacht dat het duel in een gelijkspel zou eindigen bleek dat toch niet het geval te zijn. In de negentigste minuut kreeg Fc Eindhoven een strafschop die werd verzilverd door Lieder (2-1). Door de treffer in de laatste minuut wist de thuisploeg alsnog de drie punten te pakken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD