Volg ons

Eerste Divisie

[UITGEBREID VERSLAG] FC Den Bosch haalt FC Dordrecht hardhandig van roze wolk

[UITGEBREID VERSLAG] FC Den Bosch haalt FC Dordrecht hardhandig van roze wolk

FC Den Bosch weet eindelijk weer wat winnen is. De Bosschenaren hadden het lang lastig tegen FC Dordrecht, maar twee benutte strafschoppen van aanvoerder Niek Vossebelt hielpen de ploeg van Wil Boessen over het dode punt. Het werd uiteindelijk zelfs 4-1 voor de thuisploeg.

Na de 3-1 nederlaag tegen Helmond Sport van afgelopen maandag stond er vrijdagavond wéér een lastige wedstrijd op de planning voor FC Den Bosch. Kersverse periodetitel-winnaar FC Dordrecht kwam op bezoek op De Vliert en dus, op papier, een vervelende tegenstander voor de Bosschenaren die in een mindere periode zitten qua vorm en maar drie punten (3x gelijk) behaalde uit de laatste vijf wedstrijden. De ploeg van Wil Boessen zit dus in een moeilijke fase met ook nog eens veel blessures en moet nu vooral de concurrentie onder zich in de gaten moest houden. De blauw-witten konden in ieder geval moed putten uit de uitwedstrijd, waar er met 0-3 werd gewonnen in her Riwal Hoogwerkers stadion.

Den Bosch had zeker geen makkelijke start in het koude en regenachtig De Vliert stadion. Dordrecht speelde verzorgd en kalm voetbal met veel nadruk op het eigen balbezit en was ook steeds de gevaarlijke ploeg. De eerste echte kans was dan ookvoor de uitploeg, waar Andreias Calcan de bal, na een mooie dribbel, relatief ongehinderd kon schieten, maar het schot miste kracht om keeper Nick Leijten te verrassen. Niet veel later waren de Schapekoppen opnieuw gevaarlijk in de persoon van Calcan, maar Leijten had opnieuw een passend antwoord. De keeper, die speelde omdat eerste keeper Kees Heemskerk nog geblesseerd is, had een belangrijk aandeel in het feit dat de uitploeg niet op voorsprong kwam. Steeds had de keeper en passend antwoord. Zo ook toen in de dertigste minuut Terence Groothusen een harde knal afvuurde en de invalkeeper de bal nog net over de lat kon werken.

Vlak voor rust, in een van de spaarzame aanvalsmomenten van de thuisploeg, kreeg de thuisploeg ineens een penalty. Dordt-aanvoerder Gustavo Hamer legde Oussama Bouyaghlafen neer in zijn eigen zestien en moest zijn actie met een gele kaart bekopen, maar nog erger voor hem: ook met een penalty. De penalty werd feilloos benut door Niek Vossebelt en zo stond FC Den Bosch, geheel tegen de verhouding, ineens op voorsprong bij de rust.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of de bal lag alwéér op de stip. Den Bosch kwam gevaarlijk door aan de rechterkant en zette de bal hard voor. Voordat Bouyaghlafen de bal kon inschieten, werd hij geduwd en legde scheidsrechter Christiaan Bax de bal (geheel terecht) weer op de stip. Ook deze keer was het Vossebelt die de bal achter keeper Bryan Janssen en zo stond Den Bosch 2-0 voor. Een ongekende luxe voor de thuisploeg, als je de laatste weken in ogenschouw neemt. Voor Vossebelt betekende dit alweer zijn vijftiende treffer van dit seizoen.

Vanaf de 2-0 viel er een last van de thuisploeg af. De bal bleef in de ploeg en alle acties lukten ineens. Bij Dordrecht kwam de frustratie boven, ook bij trainer Gérard de Nooijer. Na een gele kaart voor Groothusen voor het hinderen van de keeper die de bal wilde uittrappen, reageerde de coach zich af op de scheidsrechter, die daarop de coach naar de tribune verwees.

Dordrecht ging tevergeefs op zoek naar ze aansluitingstreffer, maar tevergeefs. Aan de andere kant was het een kwartiertje voor tijd wél weer raak. Na een zwakke reactie van keeper Janssen op het afstandsschot van Jort van der Sande lag de bal ineens voor de voeten van Sven Blummel die de bal makkelijk kon binnenschuiven. Zo deelde ook de keeper mee in de malaise waar de Dortenaren ineens in terecht waren gekomen.

De eretreffer kwam nog wel. Acht minuten voor tijd was daar ineens invaller Yahya Boumediene die de bal beheerst achter de goed keepende Leijten schoot. Het leek de inleiding van een slotoffensief, want ook Denis Mahmudov was nog gevaarlijk dichtbij een goal.

Spannender werd het echter niet. Het was Den Bosch wat nog een keer scoorde, en hoe! Nadat eerder Van der Sande een-op-een met Janssen hopeloos faalde, was het invaller Kevin Felida die wél genadeloos de trekker overhaalde. De jongeling kreeg veel ruimte om vanaf een meter of 20/25 uit te halen en dat liet hij zich niet nog een keer zeggen. Met een enorme streep in de kruising kreeg hij nog een keer de zeer matig gevulde Vliert op de banken. Een heerlijke manier om zo je eerste goal in het behaalde voetbal te maken.

Zodoende pakt Den Bosch uiteindelijk verdiend de broodnodige overwinning, ook al zag dat er in de eerste helft niet naar uit. De ploeg van Wil Boessen blijft zo in de race voor de playoff plaatsen in de strijd om promotie. Iets waar Dordrecht zich afgelopen maandag al van verzekerde en zich eigenlijk vanaf nu al op kan voorbereiden.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie