Volg ons

Eerste Divisie

FC Den Bosch en FC Oss ten onder tegen beloftenteams PSV en Ajax

FC Den Bosch en FC Oss ten onder tegen beloftenteams PSV en Ajax

Jong Ajax heeft afstand genomen van NEC in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League. De Amsterdamse beloften wonnen met 2-0 op de eigen Toekomst van FC Oss. FC Den Bosch ging ten onder tegen Jong PSV: 2-1.

Jong Ajax – FC Oss 2-0

FC Oss was voor rust ongelukkig. De ploeg van Klaas Wels kreeg zeker niet minder kansen dan Jong Ajax, bijvoorbeeld met een goede mogelijkheid voor Stuy van den Herik. Het was echter Jong Ajax dat via Dani de Wit vlak voor rust aan de leiding kwam met een kopbal bij de tweede paal. Na de pauze ging FC Oss op jacht naar de gelijkmaker en was daar via Richard van der Venne en Huseyin Dogan dichtbij. Zij wisten doelman Kostas Lamprou echter niet te verschalken, waar De Wit dat direct daarna wel opnieuw deed 2-0. Ook in de slotfase bleef FC Oss het proberen, was over de gehele wedstrijd gezien zeker niet minder, maar stapte wel zonder punten van het veld.

Jong PSV – FC Den Bosch 2-1
FC Den Bosch zag in het Jan Louwers Stadion onder meer Sam Lammers, Dante Rigo, Albert Gudmundsson en Pablo Rosario tegenover zich. Al vroeg in het duel zette Gudmundsson Jong PSV op voorsprong vanaf de strafschopstip. Jong PSV was in de beginfase dreigender dan de bezoekers, die echter wel via Muhammed Mert na een ruim kwartier op gelijke hoogte kwamen. Gedurende de eerste helft knokte Den Bosch zich beter in de wedstrijd en kwam het duel in evenwicht.

Na de pauze was FC Den Bosch zelfs de gevaarlijkste ploeg, maar vanuit het niets scoorde Lammers de 2-1 na een individueel hoogstandje. De ploeg van Boessen drong aan, maar had geluk dat Van Vlerken Jong PSV niet op 3-1 zette. Ondanks kansjes voor ondermeer de ingevallen Jort van der Sande kwam de gelijkmaker er niet meer.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie