maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxFC Barcelona klopt nog één keer aan bij Ajax; Amsterdammers staan open...

FC Barcelona klopt nog één keer aan bij Ajax; Amsterdammers staan open voor onderhandeling

Dat FC Barcelona hard bezig is op dit verloren seizoen nog een beetje kleur te geven moge duidelijk zijn. De Catalanen versterkten zich al eerder met Ferran Torres en Adama Traoré en daar komt mogelijk Ajacies Nico Tagliafico bij. Waar eerdere pogingen om de back van Ajax los te kweken op niet uitliepen, gaat FC Barcelona nóg één laatste poging wagen volgens het Spaanse Sport. 

In Catalonië hebben ze de hoop op de komst voor Argentijn Nico Tagliafico nog altijd niet opgegeven. FC Barcelona wil nog één laatste poging wagen om de linksback los te kweken bij Ajax, maar daarvoor moet het wel met een beter aanbod aankomen dan in de weken hiervoor. De Spanjaarden willen de linkervleugelverdediger huren, terwijl Ajax de Argentijns international alleen wil verkopen voor ongeveer 7 á 8 miljoen euro.

Daarbij moet ook in oogschouw genomen worden dat Ajax liever helemaal geen afscheid wil nemen van Tagliafico. De Argentijn is in de periode bij Ajax uitgemond tot een publiekslieveling en Ajax is dan ook alleen bereid hem te laten gaan als gunst vanwege zijn loyale houding naar de club. Dat gezegd hebbende moet FC Barcelona dus wél met een goed aanbod komen uiteraard.

In de hoop de deal rond te maken heeft FC Barcelona gisteren (zaterdag 29 januari,red.) nog één keer contact opgenomen met Marc Overmars. Ajax wil op zijn minst een financiële compensatie óf een speler tegemoetzien, mocht Tagliafico naar Barcelona verkassen. De Amsterdammers stelden eerder voor om Alex Baldé te ruilen voor Tagliafico, maar kregen nul op het rekest van de speler in kwestie.

Indien Nico Tagliafico de overstap naar FC Barcelona alsnog maakt dan is de kans aanwezig dat hij niet wordt ingeschreven voor de Europa League. Clubs kunnen in de winter namelijk maar maximaal drie nieuwe spelers inschrijven. FC Barcelona zit na Dani Alves, Ferran Torres en Adama Traoré al op drie spelers.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]