Volg ons

De Graafschap

UPDATE: Toch vrij vervoer voor fans De Graafschap en Telstar

UPDATE: Toch vrij vervoer voor fans De Graafschap en Telstar

Supporters van De Graafschap en Telstar zijn boos op de burgemeesters van hun steden. Die verplichten de fans om de wedstrijden in de play-offs tussen beide clubs te bezoeken per buscombi. UPDATE: Overleg heeft inmiddels een oplossing gebracht.

En dat terwijl de beide suporterskampen al jarenlang op zeer vriendschappelijke voet staan. Het heeft Supportersvereniging Superboeren, SV Telstar, Anhangersraod, Brigata Velisena, Brigata Tifosi en het Supporterscollectief doen besluiten een statement naar buiten te brengen om hun onvrede te uiten. Daarin schrijven zij:

,,Hiermee willen wij, supporters van De Graafschap en Telstar, gesteund door het landelijk supporterscollectief, een gezamenlijk statement afgeven rond de vervoersregelingen bij onze onderlinge wedstrijden in de play-offs. Beide supportersgroepen moeten de uitwedstrijd bezoeken middels een verplichte combiregeling, in het geval van De Graafschap-Telstar geldt een verplichte buscombi. Dit besluit is genomen door de betrokken burgemeesters, op advies van de politie. Met dit schrijven richten wij ons tot die partijen.

Ons standpunt: totaal ongepast. Onze supportersgroepen zijn al jarenlang goed bevriend met elkaar. En vrienden ben je in lief en leed. Die band gaat al jaren terug. Van ons gezamenlijk clubicoon Simon Kistemaker tot de indringende herdenking op De Vijverberg na het overlijden van Telstar-speler Luciano van den Berg: we hebben van alles meegemaakt samen, allerlei emoties ervaren. Mede daarom is die band sterk en zijn de onderlinge wedstrijden de laatste jaren steevast volksfeesten, die als voorbeeld worden gezien voor het hele land. En zoals het gaat bij wedstrijden, is er dan vaak een verliezer, maar dat heeft nog nooit tot onlusten geleid. Een supporter van Telstar of De Graafschap gaat niet wankelen van een keer verliezen, we zouden aan de gang blijven.

Altijd wordt ons voorgehouden door autoriteiten: als jullie je goed gedragen, dan word je daarvoor beloond. Normalisatie, noemen ze dat. Dit besluit staat daar compleet haaks op. De burgemeester van Doetinchem, dhr Boumans, zegt in een reactie dat de kans realistisch is dat er verstoring van de openbare orde plaatsvindt, omdat de belangen tijdens de play-offs groter zijn.

Daarmee impliceert u dus dat wij niet met onze emoties om kunnen gaan. Het is ronduit beledigend. Wij zijn geen weldenkende wezens, maar door emoties en driften geleide projectielen die tegen zichzelf en elkaar moeten worden beschermd. Jarenlang laten we zien dat het kan, op een goede manier met elkaar omgaan, en dan juist bij zo’n prachtig affiche krijgen we stank voor dank. Onacceptabel, we zetten hiermee zes stappen terug.

Het is allemaal leuk en aardig, praten over normalisatie, maar je hebt er pas iets aan als het er werkelijk om gaat. Dan weet je wie je vrienden zijn. En wij, de supporters van Telstar en De Graafschap, voelen ons door jullie, de autoriteiten, ontzettend in ons hemd gezet.

Laten we om tafel gaan, dat werkt doorgaans het beste. We zullen u tijdens dat gesprek vragen om de betreffende maatregelen van tafel te halen. Mocht u niet bereid zijn tot herziening, dan bezinnen wij ons op verdere acties.”

UPDATE: Na overleg is alsnog besloten dat de fans met vrij vervoer mogen reizen, wel onder enkele voorwaarden.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over De Graafschap