donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Familie Derks wint rechtszaak tegen Achilles '29; Heikant definitief verboden terrein

Familie Derks wint rechtszaak tegen Achilles ’29; Heikant definitief verboden terrein

De familie Derks heeft de rechtszaak die het aanspande tegen Achilles ’29 gewonnen. Dat betekent dat de leden van de Groesbeekse voetbalclub sportpark De Heikant niet meer op mogen, meldt Omroep Gelderland.

Het vonnis van de rechter kan wel eens het slotstuk van turbulente jaren zijn, waarin de familie Derks en Achilles ’29 op voet van oorlog leefden. Daarvoor vervulden Harrie Derks (voorzitter), zus Elrie Bakker-Derks (bestuurslid) en broer Frans Derks (technisch directeur en assistent-trainer) belangrijke posities binnen de club, die kortstondig een profavontuur beleefde.

De familie Derks besloot in oktober dat leden van Achilles ’29 niet meer welkom waren op de Heikant, eigendom van de familie. Evengoed gingen tientallen leden van de club op 11 november in de kantine van De Heikant zitten nadat ze het hek hadden opengebroken met een slijptol. ,,Het is onze kantine, dus we zitten erin. Het is van belang dat wij bij ons eigen clubhuis kunnen komen. Het is aan de rechter om te bepalen wie er op de grond van de familie Derks mag spelen. Als de familie Derks de club niet wil, dan moet ze dat bij de rechter afdwingen”, stelde voorzitter Pjotr van der Horst eerder tegen de regionale omroep. Dat oordeel is nu gevallen.

Tot tevredenheid van de familie Derks: ,,We zijn heel blij met de uitspraak. Ook omdat de rechter uitgebreid aandacht besteedt aan de provocaties, het bedreigend gedrag en de beledigingen vanuit Achilles.’ Zo hebben de club en enkele leden voor eigen rechter gespeeld. Achilles is volgens Derks ‘met zijn gedrag over alle grenzen heen gegaan'”, aldus Ria Derks namens de familie. Achilles ’29 mag enkel nog haar bezittingen ontruimen en zal daarna elders een nieuwe toekomst moeten opbouwen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD