zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Familie Derks vergrendelt sportpark de Heikant

Familie Derks vergrendelt sportpark de Heikant

De familie Derks heeft donderdag alsnog sportpark de Heikant vergrendeld. Daardoor is Achilles ’29 niet meer welkom op het terrein om er te trainen of wedstrijden te spelen.

Volgens de familie is het besluit genomen ,,omdat er getracht is eigendommen van ons te onttrekken”, stelt Ria Derks tegenover Omroep Gelderland. Via De Gelderlander werd vandaag reeds bekend dat de curator de inboedel van Achilles ’29 heeft verkocht aan de hoogste bieder, naar verluidt de familie Derks.

,,Nu blijkt alleen dat Achilles’29 heeft getracht bepaalde spullen te onttrekken. Er zijn ook daadwerkelijk spullen onttrokken en dat is voor ons de reden om te zeggen: het sportpark gaat dicht, er komt even niemand meer op ter bescherming van onze eigendommen”, vervolgt Ria Derks tegenover de regionale omroep. ,,We kunnen er niet op vertrouwen dat onze zaken daar gerespecteerd worden.” Verschillende teams, waaronder het eerste, hebben de training van vandaag moeten annuleren.

Curator Eric Looijen is van mening dat de familie Derks in haar recht staat, laat hij De Gelderlander weten: ,,Er is door de club geen huur betaald. Daardoor is de huurovereenkomst vervallen. Ik heb de RKSV Achilles ’29 verschillende keren daarop aangesproken, maar die heeft niet gereageerd. Sommige mensen denken dat in het voetbal andere wetten gelden: maar ook voor Achilles geldt gewoon het Nederlands recht.”

De familie Derks dreigde al eerder het sportpark op slot te doen, maar bemiddeling vanuit de gemeente kon dat eerder nog afwenden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD