Home KNVB Beker 'Extra financiële strop dreigt voor clubs door regelgeving KNVB'

‘Extra financiële strop dreigt voor clubs door regelgeving KNVB’

Topamateurclubs die zich hebben geplaatst voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB beker moeten mogelijk een extra financiële strop slikken wanneer de wedstrijden begin december niet gespeeld kunnen worden. Volgens de regels van het toernooi kunnen zij dan fluiten naar de premie voor het bereiken van het hoofdtoernooi: 10.000 euro.

- Advertentie -

Dat schrijft het AD: ,,De clubs kunnen de voetbalbond pas een factuur sturen nadat er ook daadwerkelijk in de eerste ronde is gevoetbald. Het is in feite een soort startgeld, zoals bij het wielrennen, en geen prijzengeld. En de amateurclubs kunnen dus naar die bedragen fluiten wanneer zij uit het bekertoernooi worden gezet.”

De kans dat begin december de bekerwedstrijden doorgang kunnen vinden, wordt door veel clubs als tamelijk klein geschat, gezien de dagelijkse besmettingsaantallen ondanks de verscherpte maatregelen vanuit de overheid. ,,Iedereen voelt op z’n klompen aan dat de wereld begin december niet heel anders kan zijn”, zegt Excelsior Maassluis-voorzitter Gert Jan Bunt.

Los van de premie voor het bereiken van de eerste ronde, zou het bereiken van de tweede ronde nog eens 15.000 euro opleveren. Zeer welkom geld in deze tijden van financiële droogte voor veel clubs. In voorgaande jaren wisten sommige amateurclubs die ver kwamen in de beker soms zelfs meer dan een ton te verdienen aan startgeld, recettes, kantine-opbrengst en tv-rechten.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES