woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieExcelsiorM kampioen: "Onbeschrijfelijk gevoel"

ExcelsiorM kampioen: “Onbeschrijfelijk gevoel”

Excelsior Maassluis is de verrassende kampioen geworden van de Topklasse Zaterdag. De Tricolores wisten na een moeizame start liefst 24 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven, waarna HHC Hardenberg op de slotdag een handje hielp door Katwijk te verslaan. Zelf won Maassluis moeizaam bij Spakenburg (0-1).

HHC bedankt

“Dit is ongelooflijk”, opent trainer Jeroen Rijswijk tegenover RTV Rijnmond. “Er zat veel spanning op deze wedstrijd en dat was te zien in de eerste helft. We hebben toch verdiend gewonnen, al was het voor ons een geluk dat er vroeg rood viel. We missen dan opnieuw een strafschop, maar dat is de spanning. In de rust heb ik gezegd dat we het ons van os af moesten gooien. De eerste helft is altijd spannend en er komt vanzelf een kans. Dat is gelukt en vervolgens hoor ik dat HHC met tien man voor het doel heeft gelegen. HHC bedankt!”

Terechte kampioen

Spits Kevin Vink miste de penalty, maar uiteindelijk kon hij toch juichen. “We hebben vierentwintig wedstrijden op rij niet verloren. Dan kun je alleen maar spreken over de terechte kampioen. Aan het begin van het seizoen zal dit een verrassing zijn geweest, maar als je kijkt hoe er na de winterstop is gespeeld staan we er terecht. We hebben van iedereen in de top gewonnen.”

Doemscenario’s door mijn hoofd

Ahmed Mendes Moreira scoorde het beslissende doelpunt. “Kilian Berkhout onderschepte de bal op het middenveld en het veld lag helemaal open. Toen ik de bal kreeg gingen er een aantal doemscenario’s door mijn hoofd, want ik moest deze echt maken. Normaal is het de makkelijkste bal die je kunt maken, maar nu staat er zoveel druk op. Gelukkig ging erin en toen ging alle extase er vanaf.” Moreira brak vorig seizoen pas door als jongeling. Toen voornamelijk als invaller, nu is hij een dragende kracht. “Ik kwam van de jeugd, dat is een wereld van verschil. Dat ik nu al een vaste waarde ben, daar ben ik trots op. En dan ook nog kampioen mogen worden is een onbeschrijfelijk gevoel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD