Volg ons
Jeroen-Rijsdijk-Excelsior-Maassluis

Tweede Divisie

ExcelsiorM is van de wolk: “Zijn ervaren feestvierders”

ExcelsiorM is van de wolk: “Zijn ervaren feestvierders”

Excelsior Maassluis staat na de verrassende titel in de Topklasse Zaterdag voor een nieuwe uitdaging. Regerend landskampioen FC Lienden is de opponent in de strijd om de allerlaatste algehele landstitel in het amateurvoetbal. Trainer Jeroen Rijsdijk blikt bij RTV Rijnmond vooruit op de dubbele confrontatie, de eerste wedstrijd is zaterdag op De Abdijhof.

Traantje gelaten

Terugkijkend op afgelopen weekend moet Rijsdijk bekennen de emotie erg groot was. “Ik heb zelfs een traantje gelaten. Dat heb ik nog nooit gehad als sportman of als coach. Het had met alles te maken. Hoe gek dan ook, maar dat je dan als ex-IJsselmeervogels speler bij Spakenburg kampioen wordt. En dat alles uitkomt wat we de afgelopen week hebben geroepen. Dat Katwijk de druk niet aan kon en dat wij wel zouden winnen.”

Informatie van drie fronten

Zijn ploeg is klaar voor de duels. “We zijn dinsdag van de wolk afgekomen en hebben lekker relaxed getraind. Nu gaan we focussen op zaterdag.” Rijsdijk heeft de afgelopen dagen zijn huiswerk gedaan. “Via drie fronten hebben we inmiddels informatie ingewonnen, waaronder van Koninklijke HFC-trainer Pieter Mulders. Dat is een goede vriend en daarnaast van een analist en een scout van IJsselmeervogels. Dus we hebben een idee hoe ze spelen en wat wij er tegenover moeten zetten.”

Ervaren feestvierders

Er zijn veel parallellen tussen de twee kampioenen. “Allebei hebben we de minst gepasseerde defensie. Wij hebben er alleen iets meer gemaakt. De wedstrijden gaan we in om de titel te pakken en dat geloof is er. Ik geloof daarnaast niet dat het moeilijk wordt om ons weer op te laden. Zaterdag was namelijk niet ons eerste feestje, dat was het al vaker na zeges op bijvoorbeeld HHC Hardenberg en Katwijk. We zijn ervaren feestvierders, zo kun je onze groep wel noemen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie