Volg ons

Excelsior’31-trainer Wesselink na nederlaag: ‘In de uitvoering kan ik niet ontevreden zijn’

Derde Divisie Zaterdag

Excelsior’31-trainer Wesselink na nederlaag: ‘In de uitvoering kan ik niet ontevreden zijn’

Excelsior’31 ging zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex in Rijssen onderuit tegen ODIN’59 (0-1). Trainer/coach Peter Wesselink baalde van de nederlaag, maar liet tegenover Excelsior’31 TV weten tevreden zijn over het vertoonde spel van zijn ploeg.

Uitvoering
,,Je kijkt naar de uitvoering en dan kun je wedstrijden winnen of verliezen. De eerste twintig minuten starten wij prima, veel aan de bal en zij zakken in. Wij zijn dan in staat om twee á drie kansen te creëren . Dan gaat er een afstandsschot in en dan zitten ze natuurlijk op rozen. Toen waren wij het kwijt tot aan de rust en het was zwaar, iedereen die gevoetbald heeft weet wat die jongens voelen. Ik vond ook niet dat wij de intentie hadden om ons daar overheen te zetten. Dat heeft allemaal te maken met initiatief nemen aan de bal en gewoon aan de gang gaan. Iedereen was stil en stond stil. In de tweede helft doen we het veel beter, zijn we weer gewoon aan het voetballen. In de uitvoering kan ik niet eens zo zeer ontevreden zijn, zeker in de tweede helft niet. Over het resultaat natuurlijk wel”, aldus trainer Wesselink tegenover Excelsior’31 TV.

Zeventig procent
De nederlaag op de eerste speeldag is gezien het vertoonde spel van Excelsior’31 geen reden tot zorg. Wesselink weet ook dat zijn team tijd nodig heeft om optimaal te kunnen presteren in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.  ,,We waren vandaag niet op onze top, ook lichamelijk niet. Het was allemaal op zeventig procent, maar iedereen die gevoetbald heeft die weet wat het doet met een speler. Het zal ook te maken hebben met dat sommige jongens misschien nog echt twee of drie wedstrijden nodig hebben om wedstrijd negentig minuten lang te kunnen spelen. We doen ook dingen goed, het grootste gedeelte van de groep staat. Het is ten opzichte van vorig jaar bijna dezelfde groep met dezelfde manier van spelen. We doen niets anders dan vorig jaar, maar nu met iets van drie nieuwe spelers.”

Kijk voor het complete interview naar bovenstaande video van Excelsior’31 TV.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag