zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagExcelsior'31-trainer Wesselink na duel met FC Utrecht: 'We zijn redelijk lang in...

Excelsior’31-trainer Wesselink na duel met FC Utrecht: ‘We zijn redelijk lang in de wedstrijd gebleven’

FC Utrecht wist zich donderdagavond te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker door in Rijssen af te rekenen met Excelsior’31 (1-4). Trainer Peter Wesselink van de ploeg uit de Derde Divisie was na afloop tegenover de camera van FOX Sports zeer realistisch over het verloren duel en keek ondanks alles naar zijn zeggen toch met een redelijk positief gevoel terug op het duel met de eredivisionist.

Mensen achter de bal
,,We zijn redelijk lang in de wedstrijd gebleven. Ik moet wel zeggen dat wij op een gegeven moment wel met erg veel mensen achter de bal stonden. Ik denk dat als je gaat voetballen dan ga je er met 8-0 af. We hebben vooraf gezegd dat we zo lang mogelijk in de wedstrijden wilden blijven, dat is redelijk gelukt. Uiteindelijk wel lekker dat je nog een goal maakt”, aldus Wesselink tegenover de camera van FOX Sports.

Niet het leukste voetbal
Excelsior’31 beperkte zich vooral tot verdedigen, wat gezien de verwachte krachtsverhoudingen geen slechte keuze bleek te zijn. Wesselink koos er niet voor om met een aanvallender systeem te starten met een zeer logische reden. ,,Als je dat gaat proberen wordt het een hele vervelende avond. Iedereen roept wel ‘geniet er van’ , dat doen wij ook maar het wordt hartstikke vervelend als je na een kwartier al met twee of drie tegen nul achter staat. Dan wordt het wel een hele lange avond. Dat hebben wij voorkomen. Niet het leukste voetbal, dat begrijp ik ook wel. Enerzijds word je ook gedwongen om dat te doen. Uiteindelijk denk ik dat wij redelijk positief terug kunnen kijken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD