maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieExcelsior Maassluis treft Staphorst in strijd om Super Cup

Excelsior Maassluis treft Staphorst in strijd om Super Cup

Excelsior Maassluis opent het voetbalseizoen 2016/2017 bij de amateurs tegen Staphorst. Het duel wordt gespeeld op het sportpark van Excelsior M. Beide ploegen staan op zaterdag 6 augustus tegenover elkaar in de Super Cup en dat geldt als de officiële aftrap van het nieuwe seizoen. Een week later gaan de Tweede en Derde Divisie van start.

Staphorst wint landelijke districtsbeker

Als algeheel amateurkampioen van Nederland was het al even bekend dat in ieder geval Excelsior Maassluis op 6 augustus aan de aftrap van de Super Cup zou staan. De tegenstander is de winnaar van de landelijke districtsbeker. Dinsdagavond werd duidelijk dat Staphorst met die prijs aan de haal ging. In de finale van de landelijke beker nam Staphorst het op tegen Noordwijk. Na een kwartier spelen leek het duel al beslist, toen Noordwijk een 0-2-voorsprong had genomen, maar nog voor rust was de schade door Staphorst alweer gerepareerd. Na rust nam Noordwijk wederom de leiding in de wedstrijd, maar weer toonde Staphorst veerkracht. In de verlenging liepen de Staphorster boeren over Noordwijk heen: 6-3.

Laatste Super Cup

Excelsior M en Staphorst strijden op 6 augustus om de laatste Super Cup bij de amateurs. Door de invoering van de Tweede en Derde Divisie zal er geen sprake meer zijn van een amateurkampioen. Bovendien nemen ploegen uit de Tweede en Derde Divisie niet meer deel aan de districtsbeker.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD