dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisExcelsior Maassluis past systeem aan voor meer defensieve zekerheid

Excelsior Maassluis past systeem aan voor meer defensieve zekerheid

De matige seizoensstart heeft Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille noodgedwongen doen kiezen om zijn elftal iets behoudender te laten spelen. Dat vertelt de oefenmeester in het AD.

Het duel tegen TEC eindigde mede daardoor in een wat saaie 0-0. ,,Ik snap het ergens wel, want het voornaamste criterium voor mensen langs de kant zijn vaak doelpunten en grote kansen. Als die er dan niet zijn, is het snel saai. We hebben misschien wel iets te weinig gecreëerd, maar na vier wedstrijden en veertien tegendoelpunten hebben we het nu anders neergezet en dat werkt wel. Ik snap dat het vanaf de kant dan als minder aantrekkelijk wordt gezien, maar ik kijk daar toch echt anders naar.”

Doelman Jean-Paul van Leeuwen is blij met de wat defensievere speelwijze: ,,Als je de eerste wedstrijden zoveel doelpunten tegenkrijgt, blijf je vanzelf wel alert omdat je je toch zorgen maakt over de verdediging. We waren dat niet gewend, want we hebben een defensie die tot de top van de tweede divisie hoort. Maar die uitslagen bevorderden het zelfvertrouwen niet, dus deze uitslag helpt daar wel bij.’’

,,Dit nieuwe systeem voelt goed”, vervolgt Van Leeuwen. ,,Dus als dit goed blijft gaan, ben ik er een voorstander van om op deze voet verder te gaan. Want als de tegenstander niet scoort, kan je in principe niet verliezen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD