Volg ons

Tweede Divisie

EXCELSIOR MAASSLUIS KAMPIOEN TOPKLASSE

EXCELSIOR MAASSLUIS KAMPIOEN TOPKLASSE

Excelsior Maassluis is de zeer verrassende kampioen in de Topklasse Zaterdag. De Tricolores wisten zelf met 0-1 te winnen bij Spakenburg, terwijl HHC Hardenberg met negen man de 0-1 wist vast te houden tegen Katwijk. Hierdoor klimt Excelsior Maassluis naar de eerste plaats én het kampioenschap.

Vroege goal beslissend

Na een afwachtende openingsfase kwam HHC Hardenberg op voorsprong. Het schot van Tiemen van Hezel ging nog voorlangs, maar Mark Veldmate wist alsnog af te drukken (0-1). Van de schrik bekomen zocht Katwijk de aanval en na een klein halfuur schreeuwde de thuisploeg om een penalty. Robbert Susan ging naar het gras, maar arbiter Karremans liet doorgaan. Atam Koroglu moest in de tegenstoot ingrijpen, want een kopbal van Rob van der Leij ging er bijna in. Het spel golfde inmiddels op en neer, want op een schot van Michiel van Dam moest Sander Danes ook gestrekt.

Twee keer rood

In de tweede helft moest de goalie dat opnieuw door een schot van Sanchez Angulo. Danes groeide steeds meer uit tot de man van de wedstrijd, want ook op een inzet van Donny van Oijen was hij scherp. Het werd vervolgens grimmiger na een opstootje (geel Susan en Görtz), gevolgd door rood voor Manuhutu. Hij deelde een klap uit aan Paul de Lange, waardoor Katwijk tegen tien man verder mocht. Scoren lukte niet en daar kon de rode kaart voor Jan Hooiveld diep in blessuretijd ook neits aan veranderen.

Penalty gemist, toch de zege

Al in de eerste minuut kreeg Spakenburg de kans om de score te openen, maar Danny van den Meiracker vond de paal. Excelsior Maassluis zette aan en dat resulteerde na tien minuten in rood voor Matthijs Blijham wegens het neerleggen van Vincent van den Berg. Vorige week miste Niels Redert een penalty tegen Kozakken Boys, ditmaal nam Kevin Vink alleen ook hij zag zijn inzet gestopt door Barry Ditewig. De Tricolores hadden vanaf dat moment het betere van het spel, maar echte kansen kwamen er niet. Dat veranderde na de pauze. Op een pass van Kilian Berkhout wist Ahmad Mendes Moreira de 0-1 binnen te schuiven. Die marge werd vastgehouden voor de sensationele titel.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie