dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisExcelsior Maassluis haalt in ‘s-Gravenzande-verdediger Abbas oude bekende binnen

Excelsior Maassluis haalt in ‘s-Gravenzande-verdediger Abbas oude bekende binnen

Excelsior Maassluis heeft zich versterkt met Gijs Abbas. De 27-jarige centrale verdediger komt over FC ‘s-Gravenzande en tekent voor twee seizoenen op sportpark Dijkpolder.

Abbas vertrok zes jaar geleden bij de Tricolores om te gaan studeren in België. ,,Voor zijn vertrek doorliep de linkspoot de gehele jeugdopleiding van de club en behaalde hij onder andere het kampioenschap in A1. Ook bij de senioren was hij succesvol en won hij met Jong Excelsior Maassluis het Kampioenschap van Nederland bij de tweede elftallen. Ook maakte hij destijds zijn debuut in de hoofdmacht, dat op dat moment acteerde in de Topklasse. Na een Belgisch avontuur bij SK Lochristi verkaste hij drie seizoenen geleden naar FC ‘s-Gravenzande, waar hij direct een belangrijke basisspeler werd. Nu zes seizoenen later keert Abbas weer terug op het oude nest”, schrijft Excelsior M op haar website.

Abbas is blij om terug te keren op het vertrouwde nest: ,,Na mijn vertrek bij Excelsior Maassluis door mijn studie in het buitenland heb ik altijd de intentie en kriebels gehad om terug te keren en mij te meten met de beste spelers in het amateurvoetbal. Nu de juiste voorwaarde waren gecreëerd stond er voor mij niets meer in de weg om deze stap nu te maken.”

Ook technisch manager Niels Redert is content met de nieuwste aanwinst: ,,Met Gijs halen we een grote, sterke en betrouwbare centrale verdediger in huis. Gijs heeft de afgelopen jaren zeer goed gepresteerd bij FC ‘s-Gravenzande en stond al langere tijd op ons wensenlijstje. Na het vertrek van Daan Smith en Sefa Kurt moesten we op zoek naar geschikte vervangers en was Gijs voor ons een logische kandidaat. Wij hebben veel vertrouwen in Gijs en zijn er van overtuigd dat we veel plezier van hem gaan beleven. Daarnaast zijn we blij dat Gijs na zes seizoenen zal terugkeren bij de club.”

Foto: Excelsior Maassluis

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD