Volg ons
Rashid Browne

Tweede Divisie

Excelsior Maassluis haalt aanvaller op uit Roemenië

Excelsior Maassluis haalt aanvaller op uit Roemenië

Rashid Browne en Laurens Huurman komen komend seizoen de selectie van Excelsior Maassluis versterken. De 23-jarige Brown speelde voor het laatst in Roemenië, maar dat werd geen succes. De pas negentienjarige Huurman komt over van Excelsior, waar hij momenteel nog in de jeugd speelt.

Sparta en Almere

Browne speelde in de jeugd van Sparta en vervolgens in de Jupiler League voor Almere City. Er kwam in 2014 een aanbod uit Roemenië en zo ging de aanvaller spelen voor FC Botosani. Doordat zijn papieren niet in orde waren moest hij al maanden toekijken. “De ploeg begon alles te winnen en ik raakte ook nog eens geblesseerd”, vertelt Browne in AD/Rotterdams Dagblad. Een lang herstel volgde. “Eenmaal fit werd ik op alle mogelijke posities gebruikt. Op het moment dat ik te horen kreeg dat ik als rechtsachter moest gaan spelen, heb ik geweigerd en was het einde verhaal. Ik zat alleen nog maar op de bank, was er na zeventien maanden helemaal klaar mee en heb mijn contract afgekocht.”

Al meegetraind in Maassluis

De afgelopen weken heeft Browne al meegetraind in Maassluis. “Ik kom in een sociale groep. Dat is de warmte die ik zoek na een tijd waarin het in Roemenië alleen maar om geld draaide. Ik ben goed opgevangen en het is voor mij nu zaak om helemaal fit te worden. Ik had op mijn drieëntwintigste op een ander niveau willen zijn, maar hoop in de toekomst mijn doel om te slagen als profvoetballer alsnog te bereiken.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie