Volg ons

Tweede Divisie

Excelsior Maassluis deelt FC Lienden forse tik uit

Excelsior Maassluis deelt FC Lienden forse tik uit

Excelsior Maassluis heeft een hele grote stap gezet naar de laatste landstitel bij de amateurs. De zaterdagkampioen won met 0-2 bij zondagkampioen FC Lienden. De Tricolores lieten het na om het tweeluik al volledig te beslissen, want Lienden kreeg voor rust al rood. Volgende week zaterdag is de return in Maassluis.

Maassluis terecht op voorsprong

Op De Abdijhof was het tempo gelijk hoog, waarbij zowel Lienden als Maassluis direct de aanval zocht. Grote kansen bleven uit, tot het afstandsschot van Kilian Berkhout. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot de bal vervolgens onder Robby Holder heen. Jan Schimmel was daardoor gezien en zag de bal binnenkant paal binnenvliegen. Het werd vervolgens wat onvriendelijker en dat leverde Milad Intezar rood op. Hij haakte Ahmed Mendes Moreira neer en moest inrukken. De irritatie was vervolgens groot richting scheidsrechter Te Kloeze.

Maassluis ontsnapt aan rode prenten

Die irritatie was pas na een uur terecht. Stefan Kruithof maakte exact dezelfde overtreding als Intezar, maar hij kreeg voor haken geen tweede gele prent. Geen minuut later werd Kruithof gelijk gewisseld door Rijsdijk. Op dat moment had hij overigens al wel voor de 0-2 gezorgd met een fraaie treffer. Excelsior Maassluis bleef de bovenliggende partij en zocht naar een derde goal. In de omschakeling brak Lienden wel een paar keer doorheen, waardoor onder meer Daan Smith nog een keer hard aan de noodrem moest trekken. Ook hij kwam goed weg met geel. In de slotfase had Maassluis weer de totale controle en was Niels Redert met een schot van de middenlijn dichtbij de kers op de taart. Een vrije trap van Kevin Vink eindigde in blessuretijd recht in de handen van Schimmel.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie