dinsdag, 5 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieExcelsior Maassluis deelt FC Lienden forse tik uit

Excelsior Maassluis deelt FC Lienden forse tik uit

Excelsior Maassluis heeft een hele grote stap gezet naar de laatste landstitel bij de amateurs. De zaterdagkampioen won met 0-2 bij zondagkampioen FC Lienden. De Tricolores lieten het na om het tweeluik al volledig te beslissen, want Lienden kreeg voor rust al rood. Volgende week zaterdag is de return in Maassluis.

Maassluis terecht op voorsprong

Op De Abdijhof was het tempo gelijk hoog, waarbij zowel Lienden als Maassluis direct de aanval zocht. Grote kansen bleven uit, tot het afstandsschot van Kilian Berkhout. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot de bal vervolgens onder Robby Holder heen. Jan Schimmel was daardoor gezien en zag de bal binnenkant paal binnenvliegen. Het werd vervolgens wat onvriendelijker en dat leverde Milad Intezar rood op. Hij haakte Ahmed Mendes Moreira neer en moest inrukken. De irritatie was vervolgens groot richting scheidsrechter Te Kloeze.

Maassluis ontsnapt aan rode prenten

Die irritatie was pas na een uur terecht. Stefan Kruithof maakte exact dezelfde overtreding als Intezar, maar hij kreeg voor haken geen tweede gele prent. Geen minuut later werd Kruithof gelijk gewisseld door Rijsdijk. Op dat moment had hij overigens al wel voor de 0-2 gezorgd met een fraaie treffer. Excelsior Maassluis bleef de bovenliggende partij en zocht naar een derde goal. In de omschakeling brak Lienden wel een paar keer doorheen, waardoor onder meer Daan Smith nog een keer hard aan de noodrem moest trekken. Ook hij kwam goed weg met geel. In de slotfase had Maassluis weer de totale controle en was Niels Redert met een schot van de middenlijn dichtbij de kers op de taart. Een vrije trap van Kevin Vink eindigde in blessuretijd recht in de handen van Schimmel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD