maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisExcelsior M-aanwinst Gerwin Lake voorspelt: 'Tien tot vijftien treffers'

Excelsior M-aanwinst Gerwin Lake voorspelt: ‘Tien tot vijftien treffers’

Excelsior Maassluis heeft hoge verwachtingen van aanwinst Gerwin ‘Smally’ Lake. De rappe vleugelspits moet het elftal van coach Jeroen Rijsdijk meer aanvallende mogelijkheden geven, zodat het niet afhankelijk is van een aanvalsplan dat is afgestemd op de boomlange Kevin Vink.

FC Dordrecht
Lake begon vorig seizoen bij FC Dordrecht, maar dat verliep niet zoals hij gehoopt had, blikt hij terug in het AD: ,,Het ging bij Dordrecht goed, tot ik geblesseerd raakte. Daarna heb ik nooit meer de aansluiting met het eerste kunnen vinden en besloot ik om daar weg te gaan. Nu merk ik dat ik me hier bij Excelsior Maassluis denk ik beter kan ontwikkelen dan bij Dordrecht had gekund.”

Gedurfde ambitie
Bij Maassluis durft de aanvaller zijn persoonlijke én teamdoelstellingen hoog te leggen: ,,Ik wil zeker tien tot vijftien doelpunten maken. Als team moeten we in de top-8 eindigen. Valt alles op z’n plek, dan is een plaats bij de eerste drie best mogelijk.”

Snelheid
Trainer Jeroen Rijsdijk is blij met de nieuwe aanvallende mogelijkheden voor zijn ploeg: ,,We staan bekend als een fysiek sterk team, dat snel de lange bal speelt. Met de komst van bijvoorbeeld Rashid Browne en Gerwin ‘Smally’ Lake staat er nu ontzettend veel snelheid in het veld.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD