maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJeugdproduct bezorgt hekkensluiter Volendam fikse kater

Jeugdproduct bezorgt hekkensluiter Volendam fikse kater

Het aangeslagen Volendam nam het vrijdag avond in eigen huis op tegen FC Emmen. FC Volendam, de nummer laatst van de Jupiler League, had al zes keer (inclusief de beker) niet meer gewonnen en dus staat trainer Misha Salden onder druk bij het andere oranje. Er moesten drie punten worden gepakt, maar met zeven keer verlies voor Volendam in de laatste acht onderlinge ontmoetingen tegen Emmen mag je toch wel stellen dat de ploeg van Dick Lukkien (niet aanwezig door ziekte) een ware angstgegner voor de Volendammers is.

Voorsprong FC Emmen
Volendam startte de wedstrijd met de missie om snel op voorsprong te komen. Emmen vond dit prima, want tot hele grote kansen leidde dit niet. De ploeg van de weer teruggekeerde Kees Kwakman kwam niet verder dan een paar schotjes voorlangs. Emmen loerde op de counter en dit bleek succesvol. In de negenentwintigste minuut ontsnapten de rood-witten en maakte Rodney Antwi een lichte overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter Freek van Herk vond de overtreding genoeg voor een penalty, maar een kaart voor de Volendam linksbuiten bleef uit. Emmen spits Cas Peters (foto) benutte de penalty en tekende daardoor voor zijn zesde treffer van het seizoen.

Scorende Doodeman
Volendam stond dus wéér achter, maar dit leek de ploeg toch nog wat extra strijdlust te geven. Voor rust kwam Volendam langszij. Enzo Stroo kwam goed door op de linkerflank en bereikte, iets wat gelukkig, rechtsbuiten Nick Doodeman. Hij tekende voor de gelijkmaker waardoor de toeschouwers in het matig gevulde Kras stadion weer hoop kregen voor de tweede helft. Na een paar minuten in de tweede helft leek de verdediging van Volendam nog met het hoofd in de kleedkamer te zitten, want door geklungel in de passing bij de verdediging van de Volendammers werd de bal opnieuw ingeleverd bij Cas Peters, maar deze keer kon keeper Hoby Verhult redding brengen. Zodoende werd een vroege, hernieuwde, achterstand voorkomen.

Enorme deceptie
In de tweede helft was Volendam nadrukkelijk opzoek naar de overwinning. Kansen waren er onder andere voor Kwakman en voor doelpuntenmaker Doodeman, maar in de eindfase ontbrak net het geluk. Het leek of de bal er niet in wilde.  Uiteindelijk was het Enzo Stroo in de 75e minuut die met een lekkere knal keeper Dennis Telgenkamp passeerde en zo de 2-1 op het scorebord zette. Volendam leek op weg naar de overwinning, maar niets was minder waar. Routinier Jeroen Veldmate schoot een vrije trap van een meter of 25 heerlijk binnen voor de 2-2 en tot overmaat van ramp voor de Volendammers was het in minuut 88 oud-Volendam speler Michiel Hemmen die zelfs nog voor de 2-3 kon tekenen. Opnieuw een enorme deceptie voor de ploeg van Misha Salden. De Emmenaren boeken hun tweede uitzege van dit seizoen en mogen na vier wedstrijden zonder winst, weer eens drie punten bijschrijven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD