Volg ons

Uitgelicht

‘Evenementen tot 1 september verboden, seizoensstart uitgesteld?’

‘Evenementen tot 1 september verboden, seizoensstart uitgesteld?’

Het kabinet gaat aanstaande dinsdag, als premier Mark Rutte bekend maakt hoe het verder gaat met de genomen maatregelen in de corona-crisis, vermoedelijk een verlenging van het verbod op evenementen aankondigen tot 1 september. Dat meldt RTL Nieuws op basis van ingeziene stukken.

Indien de verwachte verlenging er daadwerkelijk komt, dan heeft dat vermoedelijk ook gevolgen voor de doorgang van voetbalwedstrijden in het topamateurvoetbal en wellicht het betaalde voetbal. Voor sportwedstrijden waar een substantiële hoeveelheid publiek op afkomt worden gezien als evenementen. Er moet ofwel een vergunning voor worden aangevraagd, ofwel melding worden gedaan bij de gemeente. In dat licht is het goed denkbaar dat wedstrijden in het topamateurvoetbal, waar enkele honderden tot duizenden toeschouwers op afkomen, niet zoals gepland eind augustus kunnen beginnen, maar pas later.

Bij de persconferentie as dinsdag volgt vermoedelijk meer duidelijkheid. Dan zal naar verwachting ook meer duidelijk worden of sportclubs in enige vorm weer heropend kunnen worden, al dan niet met aanpassingen om aan de anderhalve meter-richtlijn te kunnen voldoen. Bij de meest recente persconferentie riep premier Rutte de verschillende sectoren al op om zelf na te denken hoe de activiteiten wellicht weer opgestart kunnen worden middels het nemen van maatregelen om de anderhalve meter-richtlijn in acht te nemen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht