maandag, april 12, 2021
Home Clubs BVV Barendrecht Esajas verklaart breuk met Barendrecht: 'Elzinga heeft geen respect'

Esajas verklaart breuk met Barendrecht: ‘Elzinga heeft geen respect’

Daniël Esajas heeft in het AD hard uitgehaald naar Barendrecht-trainer Richard Elzinga. De 27-jarige aanvaller leverde deze week zijn spullen in.

- Advertentie -

Wedstrijdselectie
De kern van het conflict blijkt te liggen in het feit dat Esajas, inmiddels behorend tot het meubilair op de Bongerd, niet is opgenomen voor de wedstrijdselectie tegen ODIN ’59. ,,We hebben voorafgaand aan het seizoen bepaalde afspraken gemaakt en hij heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Zo ga je niet met iemand van mijn leeftijd en status om”, stelt Esajas in de krant.

Geen respect
En dat terwijl de coach volgens de aanvaller voor het seizoen juist uitsprak wat de waarde van Esajas voor het team was: ,,Hij heeft tegen mij gezegd dat hij een jongen als mij nooit buiten de wedstrijdselectie kan laten, omdat ik met mijn ervaring belangrijk ben voor de groep. Tegen ODIN was het al raak. Dan heb je geen respect.”

Voordeur
Barendrecht verwijt hij niets: ,,Nee, ze zijn altijd goed voor me geweest en hebben zelfs nog geprobeerd me op andere gedachten te brengen. Daar sprak veel vertrouwen uit. Maar ik ken mezelf, voor mij is het klaar. Einde hoofdstuk, hoe pijnlijk het ook is. Ik word niet snel boos, maar het is voor mij beter om weg te gaan. Ik vertrek liever door de voordeur dan dat ik domme dingen ga doen en word weggestuurd.”

Reactie Elzinga
Trainer Richard Elzinga reageert: ,,Ik heb nog nooit in mijn trainersloopbaan tegen een speler gezegd dat ik hem ‘nooit’ zou passeren. Die afspraken zijn niet gemaakt. Ik heb wél gezegd dat ik er moeite mee zou hebben om hem geen speelminuten te geven, terwijl hij dat wel nodig heeft.”

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..