Volg ons

BVV Barendrecht

Esajas verklaart breuk met Barendrecht: ‘Elzinga heeft geen respect’

Esajas verklaart breuk met Barendrecht: ‘Elzinga heeft geen respect’

Daniël Esajas heeft in het AD hard uitgehaald naar Barendrecht-trainer Richard Elzinga. De 27-jarige aanvaller leverde deze week zijn spullen in.

Wedstrijdselectie
De kern van het conflict blijkt te liggen in het feit dat Esajas, inmiddels behorend tot het meubilair op de Bongerd, niet is opgenomen voor de wedstrijdselectie tegen ODIN ’59. ,,We hebben voorafgaand aan het seizoen bepaalde afspraken gemaakt en hij heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Zo ga je niet met iemand van mijn leeftijd en status om”, stelt Esajas in de krant.

Geen respect
En dat terwijl de coach volgens de aanvaller voor het seizoen juist uitsprak wat de waarde van Esajas voor het team was: ,,Hij heeft tegen mij gezegd dat hij een jongen als mij nooit buiten de wedstrijdselectie kan laten, omdat ik met mijn ervaring belangrijk ben voor de groep. Tegen ODIN was het al raak. Dan heb je geen respect.”

Voordeur
Barendrecht verwijt hij niets: ,,Nee, ze zijn altijd goed voor me geweest en hebben zelfs nog geprobeerd me op andere gedachten te brengen. Daar sprak veel vertrouwen uit. Maar ik ken mezelf, voor mij is het klaar. Einde hoofdstuk, hoe pijnlijk het ook is. Ik word niet snel boos, maar het is voor mij beter om weg te gaan. Ik vertrek liever door de voordeur dan dat ik domme dingen ga doen en word weggestuurd.”

Reactie Elzinga
Trainer Richard Elzinga reageert: ,,Ik heb nog nooit in mijn trainersloopbaan tegen een speler gezegd dat ik hem ‘nooit’ zou passeren. Die afspraken zijn niet gemaakt. Ik heb wél gezegd dat ik er moeite mee zou hebben om hem geen speelminuten te geven, terwijl hij dat wel nodig heeft.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over BVV Barendrecht