woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCEsajas na acht jaar terug bij AFC: 'Weinig veranderd'

Esajas na acht jaar terug bij AFC: ‘Weinig veranderd’

Malcolm Esajas bewees zaterdag het scoren nog niet te zijn verleerd. Acht jaar na zijn vertrek bij AFC keerde de spits terug in de basis en betaalde hij het vertrouwen van trainer Ton du Chatinier terug.

Charme
Tijdens zijn omzwervingen in het profvoetbal is er weinig veranderd op Goed Genoeg, constateerde Esajas tegenover De Telegraaf: „Alsof de tijd acht jaar heeft stilgestaan. Er is eigenlijk weinig veranderd sinds het moment dat ik vertrok. Veel bestuursleden lopen nog in het rond, het complex is nauwelijks veranderd en ook sommige spelers ken ik nog. En ja, dat is misschien ook wel de charme van AFC.”

Wooter Academy
Zijn optreden tegen Jong Sparta was de eerste officiële wedstrijd sinds ongeveer een jaar: ,,Ik heb vervolgens een jaar lang meegetraind met de Nordin Wooter Academy, waar clubloze spelers, waaronder Evander Sno, Gregory Nelson en Mitchell Burgzorg, hun conditie op peil hielden. Nordin hield ons scherp en zat er kort op, maar het is toch wat anders dan wedstrijden spelen bij een club. Aan het eind van vorig seizoen ben ik aangesloten bij de trainingen van AFC. Er waren nog wel wat opties, maar ik had een goed gevoel bij AFC. De trainer kent mijn kwaliteiten en wellicht kan de club me ook op weg helpen met mijn maatschappelijke carrière.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD