Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Ervaren Pieter Mulders zit in de wachtkamer: ‘Ik voel mij nergens te groot voor’

Ervaren Pieter Mulders zit in de wachtkamer: ‘Ik voel mij nergens te groot voor’

Pieter Mulders was in een recent verleden uitermate succesvol bij gerenommeerde clubs zoals de Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys, maar momenteel zit hij na zijn vertrek bij VVOG noodgedwongen in de wachtkamer. De ervaren hoofdtrainer hoopt snel een nieuwe ambitieuze amateurclub te vinden waar hij zijn succesvolle trainersloopbaan een fraai vervolg kan geven.

Clubcultuur
De 53-jarige oefenmeester wist met de Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie. Deze successen betekenen niet dat Mulders niet op een iets lager niveau als trainer werkzaam zou kunnen zijn. ,,Laat ik als eerste stellen dat ik mij nergens te groot voor voel. Als je naar mijn lijst kijkt van clubs waar ik heb gewerkt zou men misschien kunnen denken dat ik veeleisend ben of al snel te duur. Daar is geen sprake van. Ik sta voor heel veel open als het gaat om een nieuwe club. Natuurlijk streef ik net zoals iedereen naar het hoogst haalbare, maar dat kan ook een ambitieuze club zijn die echt hogerop wil. Ik heb bij de Koninklijke HFC en bij Rijnsburgse Boys bewezen dat ik in staat ben om elftallen naar een hoger plan te tillen, dus waarom zou dat niet nog een keer lukken. Een nieuwe club moet bij mij passen, dat is heel belangrijk. Je moet als trainer binnen de clubcultuur passen. Ik weet dat er momenteel niet veel plaatsen meer vrij zijn bij clubs. Er was voor de coronacrisis interesse van enkele clubs, maar er is nu natuurlijk overal wel het een en ander veranderd waardoor het niet tot concrete afspraken kwam”, aldus Mulders tegenover Voetbal247.nl

Koninklijke HFC
Mulders vindt het lastig om aan te geven aan welke periode als trainer hij het beste gevoel heeft overgehouden. Dit omdat hij naar zijn zeggen bij meerdere clubs met grote tevredenheid werkzaam is geweest. ,,Ik heb mooie periodes meegemaakt bij ASV Dronten en bij Rijnsburgse Boys, maar als ik toch zou moeten kiezen dan was mijn tijd bij de Koninklijke HFC toch wel de mooiste. Ik ben daar bijna zes jaar werkzaam geweest en heb echt vrienden gemaakt. Toen ik daar begon kwam de club uit in de tweede klasse en wij wisten na jaren de Tweede Divisie te bereiken. Ik heb daar ook veel geleerd en naar mijn mening was ook na die jaren de rek er zeker nog niet uit. De club gaf destijds aan dat ik kon blijven, maar ik koos er toen voor om te vertrekken naar Rijnsburgse Boys. Ik wilde weer eens ergens anders kijken en ook dat pakte niet verkeerd uit.”

Voetbal voor het publiek
Het is alom bekend dat Mulders een voorkeur heeft voor aanvallend voetbal. ,,Ik heb als assistent-trainer gewerkt met Willem Leushuis bij IJsselmeervogels. Daar heb ik wat betreft mijn voetbalvisie veel van opgestoken. Ik speel met mijn teams het liefste met het 4-3-3 systeem. Ik wil dat mijn team druk naar voren geeft en ik leg de nadruk op het positiespel. Voetbal speel je voor het publiek en je wint wedstrijden als je één doelpunt meer maakt dan de tegenstander. Als team moet je naar mijn mening spelen met lef en bravoure. Verder houd ik er van om eigen jeugd een kans te geven in het eerste elftal van een club, leeftijd is niet belangrijk. Als een speler er klaar voor is, stel ik hem op. Het wachten is nu op een nieuwe uitdaging. Ik ben er weer klaar voor.”

Loopbaan
Mulders begon zijn trainersloopbaan bij IJsselmeervogels in 2005, waar hij assistent was van Leushuis. Vervolgens was hij van 2007 tot en met 2010 werkzaam als eindverantwoordelijke bij ASV Dronten. In 2010 maakte hij de overstap naar de Koninklijke HFC om zes jaar later te verkassen naar Rijnsburgse Boys. Zijn laatste werkgever was VVOG. Als speler kwam hij onder andere uit voor Telstar en FC Hilversum.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag