maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsEHCEric van der Luer nieuwe hoofdtrainer EHC vanaf volgend seizoen

Eric van der Luer nieuwe hoofdtrainer EHC vanaf volgend seizoen

Nadat vorige week EHC uit Roermond negatief in het nieuws kwam doordat men het eerste elftal noodgedwongen terug moest trekken uit de competitie (Hoofdklasse Zondag); ditmaal positief nieuws uit het Limburgse. Men heeft officieel laten weten voor de komende twee seizoenen een nieuwe hoofdtrainer te hebben benoemd die de kar gaat trekken bij Hoofdklasser EHC Heuts/Hoensbroek. Het is Eric van der Luer, clubicoon bij Roda JC, waar hij 14 jaar doorbracht van zijn actieve carrière. 

Als middenvelder speelde hij ruim 400 wedstrijden voor o.a.: MVV, Roda JC en Alemannia Aachen en mocht hij in 1995 tweemaal het Oranjeshirt aantrekken van het Nederlands elftal . Na het voetballen stortte Eric zich op het trainersvak. Na assistent-trainer bij Alemannia Achen en KFC Uerdingen, werd hij vervolgens trainer van Jong Roda JC en interim trainer van de hoofdmacht. Door een vervelend incident belandde hij op een zijspoor bij Roda JC en was voetbal lange tijd geen optie voor hem. Via een loopbaancoach werd een carrièreswitch gemaakt en heeft hij het nu prima naar zijn zin als mentor bij Yuventa. Maar iets opbouwen in het voetbal laar hem niet los , vandaar dat hij toehapte op het aanbod om hoofdtrainer van EHC te worden. Momenteel traint van der Luer nog 3e klasser SV Argo uit Obbicht. De doelstelling van Eric, te lezen op de website van EHC,

“ Van EHC weer een soepel draaiend team te maken dat mee kan doen in de top van het Nederlandse amateurvoetbal en ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken””.

Herman van Diejen  

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD