dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieEric Meijers verlaat VVSB per direct voor Spakenburg

Eric Meijers verlaat VVSB per direct voor Spakenburg

Spakenburg heeft Eric Meijers per direct aangesteld als nieuwe trainer. De Nijmegenaar verlaat daarvoor VVSB, waar hij sinds november vorig seizoen werkzaam was, meldt Omroep West. Meijers volgt John de Wolf op, die twee weken geleden de Blauwen verliet om assistent te worden bij Feyenoord.

Afkoopsom
De spelersgroep van VVSB is donderdagavond ingelicht. Volgens de regionale omroep ontvangt VVSB een afkoopsom voor haar vertrekkende trainer, die een contract tot medio 2021 tekent op de Westmaat. Eerder was Meijers jarenlang en met veel succesvol werkzaam bij Achilles ’29. Tevens werkte hij voor Helmond Sport en JVC Cuijk. De afgelopen jaren werd de 56-jarige coach bovendien al vaker in verband gebracht met Spakenburg, maar tot een samenwerking kwam het niet. Hoewel Meijers met veel plezier in Noordwijkerhout werkte, was hij recent nog open bij voorkeur op het hoogste (amateur)niveau te willen werken.

Coulant
,,Eric Meijers stond hoog op onze verlanglijst om volgend seizoen trainer te worden. Door het plotsklapse vertrek van John de Wolf, hebben we met VVSB contact opgenomen of het ook mogelijk zou zijn om Meijers per direct te laten overstappen naar SV Spakenburg. VVSB heeft zich daarbij zeer coulant en meewerkend opgesteld, wat we zeer waarderen”, stelt de technische commissie van Spakenburg op de clubsite. ,,Eric heeft bewezen een succesvolle trainer te zijn, met een positieve, aanvallende spelopvatting. We verwachten dat hij uitstekend bij onze club past en hebben vertrouwen in een succesvolle samenwerking.” Spakenburg polste eerder Jochem Twisker voor de vacante trainerspositie, maar hij werd door Hercules aan zijn contract gehouden.

Kutkrant
Meijers kreeg in het najaar van 2018 landelijke bekendheid vanwege de documentaire ‘Voetbal is Oorlog’, gebaseerd op het laatste seizoen van Achilles ’29 in de Eerste Divisie. De oefenmeester sneert daarin in het heetst van de strijd en vol emotie naar zijn toenmalige keeper en een journalist van De Gelderlander met termen als ‘kutkeeper’ en ‘kutkrant’. Met name de trainer van de documentaire ging viral, maar Meijers kon de aandacht goed relativeren en maakte zelfs een carnavalshit van zijn uitspraken. Op de clubsite van Spakenburg wordt de veelbesproken docu ook genoemd: ,,In die roerige periode heeft Meijers ook het nieuws gehaald dankzij de documentaire ‘Voetbal is oorlog’, die hem veel landelijke media heeft opgeleverd dankzij enkele uitspraken. We wensen de journalisten van De Bunschoter en regionale media dan ook heel veel succes…”

Bij VVSB worden de taken van Meijers voorlopig waargenomen door assistent-trainer Patrick van de Fits samen met keeperstrainer Huug van Duijn en oud-speler Steef Kraaijvanger. Meijers begint aanstaande maandag bij Spakenburg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD