maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Eredivisie is een must voor Go Ahead, zo snel mogelijk'

‘Eredivisie is een must voor Go Ahead, zo snel mogelijk’

Go Ahead Eagles renoveerde haar selectie deze zomer grondig. Technisch manager Dennis Bekking stelt in De Stentor dat de Deventer club weliswaar terugmoet naar de Eredivisie, maar dat het invoeren van een topsportklimaat de hoogste prioriteit heeft.

Topsportklimaat
,,De eredivisie is een must voor Go Ahead, zo snel mogelijk. Maar we raken niet in paniek als het dit seizoen niet lukt. We hebben een idee, een visie en geloven daar heilig in. Daar nemen we de tijd voor. Er moet een topsportklimaat ingevoerd worden. De scouting is intussen al naar een hoger plan getild, in de medische staf is een verdere professionaliseringsslag doorgevoerd. Het zijn de eerste stappen op weg naar iets moois. Het fundament ligt er en is de basis die de club uiteindelijk op lange termijn een vaste bespeler van de eredivisie moet laten worden”, stelt de oud-speler van de club.

Scouting
Of de huidige selectie in staat is om dit seizoen al promotie af te dwingen moet blijken. Mogelijk roert Go Ahead zich opnieuw op de transfermarkt: ,,Tot dusver zijn we niet echt getest in de oefenwedstrijden tegen amateurploegen. Kwetsbaar in de verdediging? Dat gaan we de komende weken zien. Vandaag tegen Excelsior en volgende week Westerlo zijn wel echte graadmeters. Dan kunnen we ook meer zeggen over de staat van de ploeg. Ja, de blessure van La’Vere Corbin-Ong was een tegenvaller. Een linksback is schaars in Nederland en veel meer clubs zoeken naar een geschikte speler. In de scouting van hem hebben ook wij enorm veel tijd gestoken. Nog nooit heeft La’Vere een zware blessure gehad en dan loopt hij bij ons in zijn tweede wedstrijd zo’n enkelblessure op. Dat is domme pech.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD