maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieEmotioneel HHC langs AFC richting play-offplaats; FC Lienden verrast AZ

Emotioneel HHC langs AFC richting play-offplaats; FC Lienden verrast AZ

HHC Hardenberg heeft de directe degradatieplaats eindelijk weten te verlaten door AFC te verslaan. De emoties liepen na de 2-4 van Reinders hoog op en bracht HHC naar de vijftiende plaats. FC Lienden won verrassend met 1-0 van Jong AZ.

AFC – HHC Hardenberg

HHC koos ervoor om de focus op snelheid achter de defensie van AFC te leggen, waardoor Rob van der Leij op de bank moest beginnen. Het pakte al snel goed uit. Glenn Kobussen gaf een lange bal van achteruit, die recht door het midden ging. Toch stond Derian Reinders helemaal vrij, omspeelde Patrick Zonneveld en tikte de 0-1 binnen. Na een klein halfuur leverde Kobussen bijna zijn tweede assist af. Nu op Sargon Gouriye, maar kon Zonneveld de bal nog net naast tikken. AFC moest vervolgens ook nog wisselen doordat Pieter Koopman geblesseerd raakte, om een minuut later een penalty te krijgen. Veldmate en Bosma streden om de bal, waarop Bosma naar de grond ging. De strafschop werd eenvoudig binnengetikt door Sutorius. AFC nam daarop het duel over en Matthijs Jesse – de vervanger van Koopman – bleek een plaag. Hij omspeelde twee verdedigers en schoot in de verre hoek raak voor 2-1. In de tweede helft was HHC toch weer de baas en na het inbrengen van Junior Albertus kwamen ook de kansen. Uit een één tweetje bracht hij Kobussen in stelling voor 2-2. Zonneveld redde een minuut later nog knap, maar vijf minuten voor tijd was hij kansloos op een nieuw schot van de aanvoerder: 2-3. Diep in blessuretijd maakte Reinders ook nog de 2-4, waarop de emoties eruit kwamen.

FC Lienden – Jong AZ

Op De Abdijhof was het FC Lienden met de eerste kansen. Arjan Goorman kon net niet bij de bal om bij de tweede paal binnen te tikken en na een rush van Frank Wiafe werkte hij de bal net naast. Langzaam maar zeker werd ook Jong AZ dreigender, maar een gaatje in de gesloten defensie van FC Lienden kon de kampioen nog niet vinden. Ook in de tweede helft mochten de bezoekers de bal en loerde Lienden op een counter. De kansen kwamen er voor met name Danny van den Meiracker. Zijn controle was een aantal keer niet goed, waardoor een schot uitbleef. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Erik van Eem kwam vrij en haalde hard uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD