zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCEmiel Wendt, met tulband, bezorgt Noordwijk de zege bij HFC

Emiel Wendt, met tulband, bezorgt Noordwijk de zege bij HFC

Noordwijk speelde in de eerste drie duels tegen de Top-3 van afgelopen seizoen. De ploeg van Kees Zethof haalde daar vier punten uit. De ploeg van Kees Zethof speelde gelijk tegen Katwijk, verloor bij de nog ongeslagen koploper HHC Hardenberg en won zaterdag bij HFC de nummer drie van afgelopen seizoen, 0-1.

Vorig seizoen verloor Noordwijk zes punten aan de Koninklijke, maar daarbij ontbrak het de ploeg van Zethof aan het nodige geluk.

Met name in de thuiswedstrijd had ze toen meer verdiend. Zaterdag was het drukkend warm in Haarlem.

De fans op het complex werden verdeeld over het veld waar HFC -zaterdag tegen Aalsmeer speelde, de kantine, waar de Formule 1 werd gevolgd en het duel tussen HFC en Noordwijk.

Dekkers

De thuisploeg leed afgelopen week een onnodige en pijnlijke nederlaag bij Jong Volendam. Trainer Tamerus kon weer beschikken over Quinten Dekkers. Een rechter wingback die van AZ overkomt en Desevio en Déron Payne moet doen vergeten. Dekkers is op de brommer en zag dat bij zijn inspeelpass en voorzetten de benen niet altijd uivoerden wat het hoofd wilde.

Kansen

Noordwijk was de betere ploeg voor rust. Dylan Rietveld kopte naast, Nick van Staveren stond net buitenspel en Toer Bouwman haalde uit. Voor HFC kopte Noordmans naast en was André Morgan dicht bij een treffer.

Tros

Nick van Staveren was toen al uitgevallen en vervangen door Sabir Achefay.

Na de hervatting herpakte HFC zich. De Rondo werd gespeeld. Koen Tros liet zien dat hij technisch zoveel sneller is in denken doen dan veel spelers op dit niveau.

Noordmans kwam op Lars Jansen af en had twee afspeelmogelijkheden. Hij twijfelde, wikte en woog en schoot zelf.

Uit de omschakeling legde Emiel Wendt de bal wel in het net, 0-1. Hij speelde inmiddels met tulband na een botsing.

Plan B

HFC had nog een half uur om de schade te herstellen.

Tamerus bracht een spits voor een spits en een back voor een back. De lange Ruben Heeremans, plan-B tegen Jong Volendam, bleef op de bank, ook al omdat Noordwijk achterin over twee reuzen beschikt.

Roy Castien kwam voor Jacob Noordmans die weer veel meters maakte. En Rivaldo Blijd voor Quinten Dekkers, die ook nog geen 90 minuten voluit kan spelen.

De ruwe diamant Miles Panka viel in de slotfase in.

In de warming-up oefende HFC op het openen op de wingback die de assist levert aan twee inlopende spelers. De man bij de eerste paal laat de bal lopen, de tweede man haalt uit. In de wedstrijd stapte Koen Tros over het leder maar Roy Castien rekende daar in die situatie niet op.

HFC zette wel aan, maar Sietse Brandsma had het moeilijk met Dylan Rietveld en de bal werd zo nu en dan in niemandland uitgetrapt.

 

online zzp boekhouder

Keeper Lars Jansen hield de nul en Teun Zethof, die geblesseerd uitviel, zag dat de punten meegingen naar de kustplaats.

Noordwijk treft dinsdag FC Lisse en kan dit seizoen nog vele punten pakken.

Puzellen

Gertjan Tamerus moet nog puzzelen om, net zoals vorig jaar weer een team te smeden dat als een machine opereert.

De rechtsback positie is een punt van aandacht. Keuzes heeft de trainer genoeg om die plek in te vullen en een ieder doet dat op zijn eigen manier.

Quinten Dekkers heeft specifieke kwaliteiten en is op de brommer en verder heeft Tamerus de keuze uit de fysiek sterke én snelle André Morgan, die nu als linker centrale verdediger opereert.

Noordwijk zette vaak hoog druk en dwong Morgan naar zijn linkerbeen. Als Morgan zou verschuiven maakt Tom Carbaat als linker centrale verdediger een goede kans.

Talent

De tiener zat op de bank en is wél linksbenig en maakte in de voorbereiding een goede indruk.

Miles Panka kan ook als rechter wingback opereren en heeft snelheid, atletisch vermogen en een goede pass en overzicht/inzicht.

,,Ik heb in de jeugd bij DIOS en SCW in Rijssenhout gespeeld en speel sinds mijn vijftiende bij HFC. In de jeugd heb ik op alle posities gespeeld. De stap naar de A-selectie was een grote, maar ik word steeds fitter.’’

In dat geval kan Morgan centrale verdediger blijven totdat Oscar Wilffert, die nog geblesseerd is, terugkeert.

Van den Ban

Voorin is Roy Castien op de weg terug en trainde Zakaria Eddahchouri donderdag met hersteltrainer Gerrit Peijs.

Ook Mike van den Ban, die voorheen alleen aan de rek- en stretchoefeningen van Frank Versteeg meedeed, werd door Peijs fysiek onder handen genomen.

HFC kan woensdag vertrouwen tanken bij OFC. De ploeg verloor met 3-0 van Rijnsburgse Boys en heeft al acht tegentreffers in drie duels. OFC wordt geleid door ex-HFC-trainer Pieter Mulders.

 

Foto Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD