dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysElf TEC’ers laten zich in eigen huis verassen door negen Kozakken in...

Elf TEC’ers laten zich in eigen huis verassen door negen Kozakken in spectaculaire slotfase

Na de 64e minuut werd de wedstrijd TEC-Kozakken Boys pas levendig, spannend en gebeurde er van alles. Daarvoor was het niet echt hoogstaand voetbal wat het publiek op het zonovergoten Sportpark de Lok in Tiel voorgeschoteld kreeg. Misschien waren daarvoor de belangen ook wel te groot. Zowel TEC als Kozakken Boys kunnen nu niet zeggen dat zij een geweldig seizoen meemaken. Ergo; ze doen het beide ver beneden de verwachtingen met een plaats in de degradatiezone.

De eerste helft bracht zowel voor de thuisclub als voor de gasten een aantal kleine kansjes. Hoogtepunt was de kans van Kevin Sterling alleen voor Kozakken Boys-doelman Mike van de Meulenhof, die prima redde. Het andere moment was de bal op de lat van Bo van Essen, waardoor TEC verzuimde een voorsprong te nemen. Ook kansen voor de ploeg uit Werkendam. Een schot van Thomas Marijnissen ging naast terwijl bij een doorbraak van Elvio van Overbeek TEC-doelman Mathijs Jan  van Swaneveld op moest treden om de score op 0-0 te houden.

In het tweede gedeelte een tweetal doelpunten, die alle beide geen genade konden vinden in de ogen van de zwak leidende arbiter Jorn te Kloeze. Met name het afkeuren van het doelpunt van Kozakken Boys leverde nogal wat commentaar en frustraties op bij met name Kozakken Boys. Doelman Swanveld kreeg bij een aanval van Kozakken Boys de bal niet goed onder controle, Mark van Veenhoven was er als de kippen bij om de 1-0 aan te laten tekenen. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Onbegrijpelijk!
TEC liet zich niet onbetuigd en scoorde rond de 60e minuut ook. Kevin Sterling was de maker maar arbiter te Kloeze zorgde ervoor dat het feest wegens buitenspel niet doorging.
Een afgekeurde treffer waar men weinig tegenin bracht.

Vlam in de pijp na rode kaart Elvio van Overbeek

De wedstrijd kantelde rond de 64e minuut toen Elvio van Overbeek een onschuldige overtreding maakte. Goed voor geel. Niet meer en niet minder. Te Kloeze vond de overtreding echter meer dan geel waard en stuurde van Overbeek met rood vroegtijdig naar de kleedkamer. Alles wat Kozakken Boys stortte zich op arbiter te Kloeze. Zonder resultaat overigens, wel liep  Rochdi Achenteh een gele kaart op in het tumult.

Onbegrijpelijk, zo’n voetballer ben ik helemaal niet

Elvio van Oosterbeek was er na afloop duidelijk over.
“Onbegrijpelijk die rode kaart. Het was een wat ongelukkige overtreding waarbij ik totaal niet de intensie had mijn tegenstander te raken of te blesseren. Zo’n voetballer ben ik niet. Ik dacht dat hij het wel af zou doen met geel maar tot ieders verbazing kon ik met rood de kleedkamer op gaan zoeken”.

En toen zat iedereen te wachten dat TEC het karwei af zou gaan maken.
Het drong aan; kreeg in die fase ook de beste en meeste kansen maar de Kozakken Boys verdediging gaf zich niet gewonnen en vocht als leeuwen.
Barry Beijer(TEC) zag een fraaie schot uit de draai over gaan, Junior Ebobo was af en toe wel dreigend maar zonder echt gevaarlijk te worden.
Een flinke streep door de rekening was de tweede gele kaart van “good-old” Leon Bot.
In de 80e minuut liep hij al tegen een gele prent op om vervolgens rond de 90e minuten opnieuw geel te pakken waarmee hij kon verdwijnen. En stond Kozakken Boys met nog zes resterende minuten in de “extra time ”met slechts negen spelers in het veld.

Trainer Hans van der Haar kon schreeuwen wat hij wilde; TEC kon het verzet niet breken en uitgerekend in de laatste minuut bij een van de schaarse Kozakken Boys uitvallen geschiedde het waar niemand op gerekend had. In een scrimmage was het uiteindelijk Frenk Keukens die als laatste de bal beroerde en Swaneveld het nakijken gaf (0-1).
Nog belangrijker was dat hij daarmee Kozakken Boys drie belangrijke punten bezorgde in de strijd om degradatie/nacompetitie, waarin de Boys TEC nu zijn gepasseerd.

Frenk Keukens: “Een heerlijk gevoel”

Frenk Keukens kon het nog amper bevatten direct na de wedstrijd.
Wat voor gevoel heb je?
“Een heerlijk gevoel. Dit hadden we niet meer verwacht in deze slotfase waarin we het met nog slechts negen spelers moesten klaren. Je doet er alles aan om dat ene punt binnen te houden en uiteindelijk ga je dan met een beetje geluk nog met drie punten naar huis”.

Stoom uit de oren bij Hans van der Haar

Bij Hans van der Haar kwam na afloop de stoom uit de oren.
“De meest krankzinnige wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt in mijn carrière. Een kaartenfestival waarin wij de deksel op de neus kregen. In de slotfase waarin wij met elf tegen negen kwamen te staan hinkten wij op twee gedachten: Gaan voor de zege of genoegen nemen met een winstpunt.
Het werden er uiteindelijk geen enkel punt. Dramatisch. Het is een repeterend gedrag dat we onszelf in dit soort wedstrijden niet belonen”.

Michel Langerak:
Een knotsgekke wedstrijd

Aan de andere kant een vrolijker Michel Langerak dan eerder deze week na afloop van het onnodige verloren duel tegen AFC.
“ Een knotsgekke wedstrijd, waarin we karakter en strijdlust tonen, tot de laatste seconde knokken, geen moment opgeven  en tot ieders verrassing ook nog uiteindelijk beloond worden met drie punten”.

Je ergerde je vreselijk aan de leiding..
“Klopt. Met name die rode kaart van Elviro was een regelrechte aanfluiting terwijl de tweede kaart van Bot een “gezochte kaart” was. We verliezen hier twee spelers en het ergste is dat we ons gekleineerd en onbegrepen voelen door de leiding, die de wedstrijd niet aanvoelde”

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD